NEKI DOBILI I NA NJEMAČKOM / SRUUK poslao upozorenje: 'Opasni uvjeti u petak.' Čitateljica: 'Mislila sam da će mi mobitel eksplodirati...'

U petak se očekuju snijeg, olujni vjetar i opasni uvjeti za promet. DHMZ je izdao meteoalarme za čak šest regija. 'Nisam apsolutno ništa mogla s mobitelom u tom trenutku. Čak mi je na početku pisalo i 'predsjedničko' upozorenje', govori nam čitateljica

18.1.2024.
15:00
VOYO logo

SRUUK, sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama poslao je poruku za sutrašnje vremenske nepogode. "Oprez: U petak snijeg, olujan vjetar, opasni uvjeti za promet. Snježni pokrivač u gorju veći od 30 cm, mećava zapusi. Duž obale ujutro naglo orkanska bura. Više na poveznici 112.hr/1IS", stoji u poruci.

Image
Foto: Čitateljica Danas.hr

Neki građani dobili su i upozorenje na stranim jezicima. "Dobila sam kao i većina iz Rijeke poruku na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Nisam apsolutno ništa mogla s mobitelom u tom trenutku. Čak mi je na početku pisalo i 'predsjedničko' upozorenje i pomislila sam da sam hakirana", govori nam čitateljica iz Rijeke koja je primila SRUUK poruku te dodaje: "Čak je poruka na njemačkom bila i glasovna. Pomislila sam da će mi mobitel eksplodirati…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Čitateljica Danas.hr

Upozorenje je izdao i Državni hidrometeorološki zavod. Za čak šest regija upaljeni su crveni meteoalarmi: Srednju Dalmaciju, Gospićku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Rijeku regiju te Zapadnu obalu Istre. Na zapadu Istre moguća je jaka i vrlo jaka olujna bura, a najjači udari vjetra dosezat će i do 120 kilometara na sat.

Image
Foto: Čitateljica Danas.hr

Na Kvarneru i Kvarneriću puhat će mjestimice jak jugozapadni vjetar koji bi mogao naglo okrenuti na jaku i mjestimice olujnu buru. Najjači udari dosezat će i do 150 kilometara na sat. U Gospićkoj regiji očekuje se snijeg i stvaranje snježnog pokrivača i mećave. Prema procjenama, napadat će ga 15 do 50 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo