(Blue Rose) / STEVE WYNN - Crossing Dragon Bridge

Image

Čovjek koji je toliko puta oduševio zagrebačku publiku u Ljubljani je snimio album karijere.

14.2.2009.
12:44
VOYO logo

Americana odmetnik otišao je u Ljubljanu do svog "duhovnog brata" i novopečenog Slovenca Chrisa Eckmana te se vratio s najboljim albumom samostalne karijere i djelom tek za nijansu slabijim od mitskog debija bivšeg mu benda Dream Syndicate.

Potpomognut lokalnih zborom i praškim orekstrom, Wynn je snimio ispovijest "stranca u stranoj zemlji" koja u punom sjaju dotiče glazbu svih
njegovih uzora. Duh Syda Barretta otvara i zatvara ploču sa "Slovenian Rapsody" nakon čega se Steve naizmjenično pretvara u Neila Younga, Leonarda Cohena i Boba Dylana pritom ostajući jedinstven i tako poseban. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeme ovog veličanstvenog albuma posijano je krajem 2007. na koncertu u zagrebačkom Teatru &TD kada su nas Wynn i Eckman uvjerili da akustična gitara i glas često imaju veću snagu od svih distorzija i pojačala ovog svijeta. Akustika dominira i čitavim "Dragon Bridgeom" uz povremene izlete u garažnu psihodeliju ("Love Me Anyway") i orkestralni pop.

Posebnu pažnju vrijedi posvetiti tekstovima, i inače jakom oružju ovog sjajnog singer/songwritera, u kojima je na neki način opjevao život na cesti, preseljenje iz Los Angelesa u New York i sve one beskrajno dobre ili nepopravljivo loše strane gradova koji su ga stvorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo