svatko ima svoju teoriju / Što se to dogodilo blizu Karlovca? Misteriozni zvukovi i podrhtavanja uznemirili građane

Image
Foto: Pixabay

Po dojavama građana može se zaključiti da je nešto između grmljavine, potresa i eksplozije pogodilo to područje

16.2.2019.
13:35
Pixabay
VOYO logo

Još nije poznato što je to desetak minuta prije ponoći u noći na petak uznemirilo građane Karlovca, Duge Rese i okolice, piše Kaportal. 

Po mnoštvu dojava građana može se zaključiti da je nešto između grmljavine, potresa i eksplozije pogodilo područje na potezu Lemić Brdo – Turanj – Mala Švarča – Logorište – Mrzlo Polje – Duga Resa – Belajske Poljice – Barilović – Siča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače je u tom periodu na širem karlovačkom području slovenska služba u 23.54 sata zabilježila potres, 11 kilometara jugozapadno od Karlovca, no jačine od 2.0 po Richterovoj ljestvici koji bi osjetili tek stanari viših katova. Jedna od mogućnosti ove pojave jest i da je avion probio zvučni zid, no što je doista uzrokovalo ovu pojavu do daljnjega ostaje misterija. Unatoč brojnim svjedočanstvima građana policija o misterioznoj pojavi nije zaprimila niti jednu dojavu građana

Teorije nastanka čudnovatih zvukova iznijeli su građani na društvenim mrežama i nijedan se ne može sa sigurnošću isključiti kao stvarni razlog misterije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što su sve napisali:

Marjana Brcko
“Belajske Poljice, snažna eksplozija i podrhtavanje toliko jako da mi se stolica na kojoj sam sjedila tresla, kao i noge na podu. Čudna pojava i osjećaj.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Šoštarić
“Osjetio sam negdje oko ponoći na Maloj Švarči kao jak udarac, to jest vrlo kratko podrhtavanje!”

Vladimir Mikašinović
“Ja sam 5 minuta prije ponoći bio u dvorištu i čuo sam da su se vrata od garaže jako zatresla, kao da je bila neka eksplozija ili udarni val, ali nije se čula eksplozija, a sekundu nakon toga još par sitnih zvukova, odmah sam pomislio na potres, ali nisam ništa osjetio da se zatreslo…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Višnić-Japanac
“Točno tako u to vrijeme negdje oko pomoći stresao se krov na zgradi i palo je nekoliko crjepova”

Mirjana Car Stojković
“I u Gornjem Mrzlom Polju se čuo zvuk poput eksplozije točno u 23:54.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlatka Arsulic
“Bilo je to u 23:50 treslo se i to jako, na ormarima lupala vrata, cijela kuća podrhtavala, a nakon toga poduži mukli zvuk eksplozije…”

Snežana Bililičić
“I na Turnju se je osjetilo i to dosta jako, probudilo me koliko je treslo se”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristina Kika Šabić
“23:57 snažni zvuk ko grmljavina i osjećaj podrhtavanja kako se približava kući, protutnjalo kroz kuću i gotovo… Ne znam kako opisati, ali se točno osjećalo pomicanje tla 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo