Trbuhom za kruhom / Sve da se domognu EU: Migranti se skoro utopili u ledenom Dunavu, spasila ih policija kod Batine

Image
Foto: osjecko-baranjska-policija.gov.hr

Muškarci su bili umorni, iznemogli i pothlađeni te su ih policajci utoplili i pozvali Hitnu medicinsku pomoć

4.2.2020.
14:53
osjecko-baranjska-policija.gov.hr
VOYO logo

Policijski službenici granične policije Beli Manastir u današnjem su obavljanju redovnog obilaska granice plovilom na rijeci Dunav, tri kilometra sjeverno od baranjskog mjesta Batina čuli dozivanje u pomoć na stranom jeziku.

Kada su se približili uočili su u Dunavu nekoliko osoba koje plutaju po rijeci i koje se držeći za gumene zračnice kotača pokušavaju domoći Hrvatske obale. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici su izvukli muškarce iz vode te ih smjestili na policijski brod, i ustanovili da se radi o četvorici migranata u dobi od 30-ak godina, koji su pokušali prijeći rijeku Dunav iz smjera Republike Srbije.

Image
Foto: osjecko-baranjska-policija.gov.hr

Muškarci su bili umorni, iznemogli i pothlađeni te su ih policajci utoplili i pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Zajedno sa spašenim muškarcima plovilom su došli do službenog veza za policijske brodove na Zelenom Otoku u Baranji i čekali dolazak hitne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Za to su im vrijeme policijski službenici dali deke i suhu odjeću kako bi se ugrijali te im pripremili tople napitke i hranu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici Hitne medicinske pomoći pregledali su spašene osobe i pružili im liječničku pomoć. Utvrdili su da muškarci nisu ozlijeđeni te da su zdravi, ali pothlađeni.

Nakon što su se oporavili, migranti su prevezeni u prostorije Postaje granične policije Beli Manastir, gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

Image
Foto: osjecko-baranjska-policija.gov.hr


O ovom po život opasnom pokušaju nezakonitog prelazaka rijeke Dunav u zimskim uvjetima odmah je obaviještena i granična policija Republike Srbije kako bi prevenirala ovakve pokušaje, obzirom na stvarnu opasnost po život tih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo