18. studenog / The Black Room i Brain Production zapalit će zagrebački Klub

Bend The Black Room će 18. studenog u zagrebačkom klubu Klub promovirati album prvijenac, a predgrupa će im biti Brain Production

20.10.2016.
21:41
VOYO logo

The Black Room je četveročlani bend iz Rijeke osnovan 2014. godine. Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova, te neo psihodelije 80-ih i 90-ih. Tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života, a istraživanje, osobna sloboda te društveni statusi samo su neke od tema koje prenose u glazbu.

Debi album izašao je u ožujku 2016. pod nazivom In This Town Lies A City te je dostupan za download putem njihove BandCamp stranice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Album prvijenac nam donosi 12 pjesama, ali i pjesme s vrlo uspješnog EP-a The Black Room koji je izašao sredinom prošle godine. Album je dakle odraz dvogodišnjeg rada benda, koji nastavlja trag spomenutog EP-a, a za single Closer je snimljen i video-spot, a ovo će im ujedno biti prvi solo zagrebački koncert i prilika za predstavljanje albuma zagrebačkoj publici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično prihvaćeni album kako od kritike tako i od publike omogućio je bendu koncerte u Hrvatskoj i Sloveniji, od kojih su najzapaženiji onaj u rasprodanom Palachu te nastup na Inmusicu 2016.

Brain Production postoji od 2009. godine u četveročlanoj postavi, a od 2014. u peteročlanoj s Ninom Marevićem na drugoj gitari. Krajem 2010. i početkom 2011. snimljen je prvi demo materijal, a u rujnu 2013. završen i izdan prvi album Osam s 12 autorskih pjesama. U rujnu 2014. objavljen je prvi single Tu sam kao najava za sljedeći album. U međuvremenu su se zaredali brojni festivalski i klupski koncerti, a grupa Brain Production je osvojila mnoge nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stilski se najjednostavnije mogu opisati kao žešći alter-rock s progressive strukturom čiji je kostur sastavljen od čvrstih i odriješitih ritmičkih raznolikih tempova te vrlo zanimljivih gitarskih sekvenci u kojima ima svega i svačega. Čas su to grungerske melodije, čas nabrušeni metal riffovi, a ima i vrlo interesantnih eksperimentalnih djelova, kao i nekih detalja koji zamirišu na noiserske efekte. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo