pregled godine / Top 5 stvari koje su nas glazbeno oduševile!

Pogledajte što je na hrvatskoj glazbenoj sceni obilježilo 2014. godinu.

28.12.2014.
14:20
VOYO logo

5. Nema stajanja za 2Cellose!

Što bi domaća glazbena scena da nije 2Cellosa? Poznati dinamični duo i u ovoj je godini osvjetlao obraz hrvatske estrade - nastavili su s nastupima po cijelom svijetu, izdali novi album, a od svog koncerta napravili spektakl za pamćenje za kojim su se pomamili fanovi na svim kontinentima. Upravo zato ovi su mladići na našem čvrstom petome mjestu!

4. Ako ste u bendu - vjenčanje je obavezno!

Da na hrvatskoj estradi vlada velika ljubav, odavno nije tajna, ali vjenčanja, i to unutar bendova, ove su godine nadmašila sva naša očekivanja. Romantični ciklus započela je ŽanamariLalić koja se udala za Marija iz J'Animalsa. Uslijedili su Toni i Željka iz grupe Mangroove, a sudbonosno da na samom koncu godine izgovorili su Antonija i Aljoša iz grupe Pavel. Nema što, bila je ovo prava godina ljubavi!

3. Vatrin život na vrhu top-liste!

Nakon 15 godina na glazbenoj sceni, Vatru bismo mogli nazvati iskusnim liscima, ali ono što im se dogodilo u 2014. godini doista nalikuje holivudskom scenariju. Pjesma "Tango" na vrhu naše top liste provela je rekordnih 26 tjedana, a uspješni niz nastavljen je "Saturnom". Da pojednostavimo, Vatra je više od pola godine provela na broju jedan i u našem pregledu zaradila - broj tri!

2. Hladni rat estradnih ljepotica

Iako se odavno ne grle po pozornici, na drugom mjestu nalaze se Severina i JelenaRozga. Njihov hladni rat očito traje i dalje, a kulminaciju je doživio krajem godine kad su, u razmaku od samo dva dana, objavile vrlo slične pjesme istog autora, a o spotovima da i ne govorimo. Ako upitate Jelenu ili Severinu nešto o njihovu hladnom ratu, samo će odmahnuti glavom, ali pjesme u ovom slučaju govore više od ikakvih priopćenja za medije!

1. Luce nas osvojila glasom, pjesmom i energijom!

Prvo mjesto našeg godišnjeg pregleda zaslužila je jedna mlada dama. Ne zato što je popularnija ili bolja od ostalih, već zato što je nova novcata, a zna se s kakvim se preprekama suočavaju mladi glazbenici. LucijaĆustićLuce sve ih je prešla s lakoćom. Njezina prva pjesma "Možda mi" bez imalo sumnje spada u najbolja glazbena ostvarenja ove godine, što je prepoznala i slavna JosipaLisac, koja ju je na svom koncertu u čast KarluMetikošu proglasila najvećim glazbenim iznenađenjem. Slažemo se s Josipom i od fantastične Luce u 2015. očekujemo nastavak ostavrenja njezina glazbenog sna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo