SEASPLASH, OUTLOOK I DIMENSIONS / U Puli će se ovoga ljeta održati čak tri fantastična glazbena festivala

Image

Najjače ime svakako su trip-hop pioniri Massive Attack koji će 24. kolovoza u Areni otvoriti Outlook festival

18.5.2016.
14:32
VOYO logo

Pozitivan ritam, udruga koja se bavi organizacijom i produkcijom raznih klupskih programa i festivala, najavila je u utorak tri festivala - Seasplash, Dimensions i Outlook, koji će se ovoga ljeta održati u pulskoj Areni i tvrđavi Punta Christo u Štinjanu, pulskom prigradskom naselju.

Seasplash - četiri dana glazbe na sedam pozornica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je na redu Seasplash festival, koji će se održati od 21. do 24. srpnja na lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo uz bogati sadržaj: četiri dana glazbe na sedam pozornica, dnevni program na plaži, kampiranje, kulturni i sportski program, radionice, bazar i chill out zonu, rekla je predstavnica organizatora Maja Gujinović.

Seasplash će ove godine biti posvećen soundsystem kulturi, a predstavit će većinu domaćih soundsystema te poneki gostujući iz inozemstva. Radi se o kulturi potekloj s Jamajke, koja se putem doseljenika popularizirala 90-tih godina prošlog stoljeća na području Velike Britanije, a popularnost joj raste u cijeloj Europi i šire. Soundsystem je skupina DJ-eva, inženjera zvuka i MC-ja koji izvode reggae ili srodnu glazbu na ozvučenju (najčešće) ručne izrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupit će poznati strani izvođači kao što su Don Letts, O.B.F Sound System i Abassi Hi Power, te domaće snage poput Digitrona, prvog hrvatskog soundsystema i Filipa Motovunskog.

Massive Attack otvaraju Dimensions festival

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začetnici trip-hopa Massive Attack otvorit će Dimensions festival 24. kolovoza u pulskoj Areni. Publika će ih imati priliku poslušati neposredno uoči izlaska novog albuma, koji su nakon pet godina pauze najavili EP-jem "Ritual Spirit".

Na njemu se po prvi put nakon 1994. godine pojavljuje i nekadašnji član Tricky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, Dimensions festival nastavlja se od 25. do 28. kolovoza na tvrđavi Punta Christo, uz brojna poznata imena iz techno, house, jazz i soul svijeta. Nastupit će, među ostalima, cijenjeni američki saksofonist Kamasi Washington,​  rodonačelnici housea Moodyman​​ i​ Larry Heard, poznatiji kao Mr. Fingers, te eksperimentalna jazz-fusion skupina Moritz von Oswald Trio, u kojoj bubnjeve svira nigerijski glazbenik Tony Allen, voditelj slavnog Fela Kuti benda.

Outlook festival uz Marleyeva sina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Outlook festival, od 31. kolovoza do 4. rujna, ove će godine, također u Areni, otvoriti Damian "JR. GONG" Marley, najmlađi sin legendarnog Boba Marleya, koji je i sam vrlo uspješan reggae i dancehall glazbenik.

Na tvrđavi će publiku rasplesati pionir drum & bassa Roni Size i dubstep kralj Benga, dancehall scenu predvode Million Stylez, a hip-hop će predstavljati The High Focus Records i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Outlook će međunarodnoj publici predstaviti niz domaćih i regionalnih snaga, kao što su Elemental, Kandžija i Gole žene, te jedan od najplodnijih drum & bass producenata Filip Motovunski.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo