'KONKRETNI REZULTATI' / Ursula von der Leyen u Splitu nahvalila Hrvatsku: 'Ima veliki glas u Europskoj uniji'

'Hrvatska ima veliki glas u Europskoj uniji, o dekarbonizaciji, o digitalizaciji i demografiji. Za mene je važno da u ovoj kampanji radimo za većinu, za jaku Europu', rekla je von der Leyen

10.5.2024.
17:49
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u petak u Splitu završava mini-turneju jugom Hrvatske. Podršku HDZ -ovoj listi za europske izbore došla je dati predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

"Velika čast je biti s Ursulom von der Leyen. Ursula je više puta bila u Hrvatskoj. Naporno smo radili, ali ostvarili zadatke ulaskom u Schengen i Eurozonu. Isto tako, kada su Zagreb i Banovina bili pogođeni potresima, Komisija i Ursula bili su iza Hrvatske, iza hrvatskih građana. Dobili smo milijardu i tri milijuna eura iz Fonda solidarnosti. Taj fond bio je važan za obnovu Zagreba, Siska i Moslavinu", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljstvo je biti ovdje. Drugi put sam u Splitu i peti put da sam u Hrvatskoj. Hrvatska ima veliki glas u Europskoj uniji, o dekarbonizaciji, o digitalizaciji i demografiji. Za mene je važno da u ovoj kampanji radimo za većinu, za jaku Europu. Za jaku Europu koja brani demokraciju, koja poboljšava prosperitet i koja pojačava sigurnost. Kako je premijer rekao, ujedinjenost Europske unije omogućavala je da pomičemo planine", rekla je von der Leyen.

Image
ŽELE JU REBRENDIRATI /

Ursula von der Leyen u Splitu s Plenkovićem: Nije dobro krenula u kampanju, nanizale su se afere

Image
ŽELE JU REBRENDIRATI /

Ursula von der Leyen u Splitu s Plenkovićem: Nije dobro krenula u kampanju, nanizale su se afere

"Moram pohvaliti Hrvatsku. Hrvatska je jedna od najboljih i najbržih u korištenju europskih fondova i implementiranju istih. Jako konkretni rezultati", dodala je von der Leyen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je sjajna u podržavanju zapadnog Balkana, posebno Bosne i Hercegovine, na njihovom putu prema Europskoj uniji. Dobro se sjećam odlične suradnje za otvaranje pristupni pregovora s BiH. S podrškom Hrvatske, imam pozitivno mišljenje da budućnost leži u Europskoj uniji", rekla je von der Leyen.

POGLEDAJTE VIDEO: Kolike su šanse da Ursula von der Leyen bude reizabrana? 'Nije dobro krenula u kampanju...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo