USKOK / će ispitati Kosor i nakon toga optužiti HDZ

25.10.2011.
11:33
VOYO logo

''Nema nikakva smisla da premijerku Jadranku Kosor pozovemo poslije izbora. Kad bismo s njom razgovarali poslije izbora, bila bi to loša poruka javnosti. A vjerujte mi, mi nismo lešinari'', rekao je za Jutarnji list izvor blizak istražiteljskom timu.

Isti izvor želio je reći da bi ispitivanje premijerke nakon izbora, bez obzira na njihov ishod, moglo biti protumačeno kao strah pravosudnih tijela da pozove na razgovor šeficu Vlade za trajanja njezina mandata. Tako bi se predsjednica HDZ-a u roku od 45 dana trebala naći pred istražiteljima Državnog odvjetništva i USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanadera čekaju nove optužnice

Jutarnji također piše kako istražitelji tvrde da neće ni trenutka dvojiti pozvati bilo koga iz HDZ-a na razgovor, ukoliko se za time pokaže potreba.

Istražitelji protiv Ive Sanadera navodno su razriješili i dvojbe oko podizanja kaznene prijave protiv Hrvatske demokratske zajednice. Navodno su dosadašnje istražne radnje pokazale da postoji obavezna kazneno-pravna odgovornost HDZ-a u pojedinim slučajevima korupcije vezanim uz Ivu Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši premijer uskoro će se suočiti i s novim optužnicama povezanim s izvlačenjem novca iz državnih firmi, a istražitelji, navodno, poručuju da zbog velike razgranatosti korupcijske mreže neće niti tu stati.

Vezani članci:

arti-201110240065006 arti-201110170476006 arti-201110200277006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo