USKOK ISPITAO SUPRUGU ZDRAVKA MAMIĆA I BIVŠU DJEVOJKU ZORANA MAMIĆA: / Bile su nazočne kada se družio s osječkim sucima

Image

Prema Mamićevima tvrdnjama, njegova supruga Marina Mamić bila je prisutna najmanje dva puta kada se on privatno družio sa sucima Zvonkom Vekićem i Drakom Krušlinom

20.3.2021.
11:35
VOYO logo

Ispitivanjem supruge Zdravka Mamića, Marine Mamić, u četvrtak te jučerašnjim ispitivanjem bivše djevojke Zorana Mamića, nastavljeni su USKOK-ovi izvidi povodom Mamićeve prijave za podmićivanje sudaca osječkoga Županijskoga suda.

Prema Mamićevima tvrdnjama, njegova je supruga bila prisutna najmanje dva puta kada se on privatno družio sa sucima. Radi se o proslavi godišnjice braka odvjetnika Veljka Miljevića u vikendici Željka Dolačkog pokraj Velike Gorice na kojoj su, prema Mamićevim tvrdnjama, bili i osječki suci Zvonko Vekić i Darko Krušlin. Druga situacija je doček Nove 2018. godine u Dubaiju koji je Mamić, po vlastitim riječima, platio sucu Vekiću i njegovoj prijateljici Nataši, piše Jutarnji list. Mamić tvrd da je ondje bio i on sa svojom suprugom i da su se svi skupa družili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
USKOK SE OGLASIO O MAMIĆEVOM USB STICKU: /

'Do danas smo poslali 118 zahtjeva, ispitali 31 osobu, uputili četiri zamolnice...'

Image
USKOK SE OGLASIO O MAMIĆEVOM USB STICKU: /

'Do danas smo poslali 118 zahtjeva, ispitali 31 osobu, uputili četiri zamolnice...'

Mamić USKOK-u dostavio još novih dokaza?

O okolnostima puta u Dubai ispitana je i bivša djevojka Zorana Mamića koja je tada bila u vezi s njim i navodno bila prisutna kada je Zdravko Mamić odveo Vekića i njegovu prijateljicu na utakmicu kluba kojeg je u to vrijeme trenirao njegov brat Zoran, te ih upoznao sa šeikom, vlasnikom kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po svemu sudeći, USKOK pokušava iskazima svjedoka fiksirati svaku od Mamićevih tvrdnji izrečenu na 80-minutnoj snimci koju im je dostavio na USB sticku. A navodno je Mamić, piše Jutarnji list, dostavio USKOK-u i nove dokaze koji potkrjepljuju tvrdnje sa snimke.

Predložen stegovni postupak protiv osječkih sudaca

U međuvremenu su suci Županijskog suda u Osijeku - Vekić, Krušlin i Ante Kvesić - koje Mamić optužuje za uzimanje mita, predali predsjedniku tog suda Zvonku Vrbanu svoja očitovanja o Mamićevim navodima. Budući da Mamić proziva i njega (da je "kupio" mjesto predsjednika suda), Vrban je tim očitovanjima dodao i svoje te je sve skupa poslao ministru pravosuđa Ivanu Malenici i predsjedniku Vrhovnog suda Đuri Sessi, a u ponedjeljak će ih poslati i Državnom sudbenom vijeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tome ću priložiti i prijedlog za pokretanje stegovnog postupka protiv sudaca Vekića i Krušlina zbog nanošenja štete ugledu suda i sudačkoj dužnosti", rekao je Vrban.

Podsjetimo, na objavljenim fotografijama vidi se da se Vekić družio s Mamićem u vrijeme dok je odlučivao o potvrđivanju druge optužnice protiv njega i ostalih osumnjičenih za izvlačenje 144 milijuna kuna iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić 'povezao' Vekića i s Tadićem kojem je tada sudio

Vekić je sudio i u jednom predmetu u kojem je bio optužen Drago Tadić, osječki poduzetnik i bivši vlasnik tvrtke Osijek-Koteks, kojega Mamić također često spominje u svom optužujućem iskazu protiv sudaca kao osobu koja se družila s Vekićem i njime.

Vekić je bio predsjednik sudskog vijeća koje je u rujnu 2014. godine u tzv. aferi šljunak osudilo Tadića na godinu dana zatvora, što mu je zamijenjeno radom za opće dobro. Aferu je pokrenuo poduzetnik Ramiz Pandžić, koji je javno otkrio kako je kao vlasnik prijevozničke tvrtke morao Tadiću plaćati tri kune po isporučenom kubiku šljunka za izgradnju autoceste Slavonika, koju je gradio Osijek-Koteks, a što je bio uvjet za sklapanje posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo