UŽASNUTI SUSJEDI PROZVALI VLASNIKA APARTMANA: / 'Ispušta smeđu fekalnu vodu na plažu na kojoj se kupaju djeca i nitko ne reagira'

Image

Kupači i mještani u općini Slivno, u uvali Duba nezadovoljni su jer tvrde da na plažu na kojoj se mnogi kupaju njihov susjed ispušta otpadne vode i fekalije.

15.8.2017.
13:13
VOYO logo

Mještani uvale Duba ljuti su na vlasnika obližnje kuće Ivana Bjeliša. Tvrde da on neprestane otpadne vode, a moguće i fekalne vode ispušta na plažu na kojoj se kupa velik broj ljudi i djece. Onečišćenu smeđu vodu putem cijevi koju je proveo iz svoje kuće na plažu ispušta čak i usred dana, tvrde mještani.

'Uzurpirao je državno zemljište a nitko mu ništa ne može!'

'Što radi pravna država?! Ovo je uzurpacija državnog zemljišta i samovolja pojedinca kojemu nitko ništa ne može. Ovo je nekada bila mirna uvala u kojoj su se kupali uglavnom Neretvani, a danas je kao na Divljem zapadu. Ispuštaju otpadne i fekalne vode na plažu. Po cesti se postavljaju kameni blokovi, a nikoga nije briga', rekli su nezadovoljni mještani za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu i da je Bjeliš uz svoju kuću, u kojoj iznajmljuje apartmane, postavio i kamene blokove kako se nitko ne bi parkirao uz rub ceste, a dodaju i da su njegovi apartmani nelegalni i na državnom zemljištu. Kako na prijave nitko nije reagirao, susjedi smatraju da je Bjeliš povezan s općinskim vlastima.

Bjeliš: 'To su samo ljubomorna podmetanja, sve ću dokazati na sudu'

Načelnik Slivnja Smiljan Mustapić ipak kaže da je sve prijave proslijedio sanitarnoj inspekciji te da osim 'skretanja' i prosljeđivanja prijave nadležnima ne može puno učiniti. Je li sanitarna inspekcija izašla na teren, Mustapić ne zna, a ne zna i jesu li kuća i bazen kojeg Bjeliš ima ilegalni. Ako netko smatra da je tako, Mustapić kaže da to treba prijaviti građevinskoj inspekciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjeliš tvrdi da su sve laži i podmetanja ljubomornih susjeda. Voda koju ispušta na plažu je, kaže, iz bazena, a onečistila se putem dok se slijevala po zemlji. Tvrdi da o fekalnim vodama nema ni riječi.

'Ja od pustih parkiranih auta ne mogu iz svoga dvorišta. Neki red se mora znati. Dvaput sam u dva dana udario u parkirana vozila i moram platiti po tristo eura štete', objasnio je Bjeliš. Dodaje da će sve, ako treba, objasniti na sudu, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo