Za 'svinganje' kazne i do 30 dana zatvora!

Plaža Punta Križ, koja je zamijenila nekadašnje okupljalište Monsena, na glasu je kao mjesto kamo odlaze oni koje zanima grupni seks. I to bez obzira na spol.

29.7.2013.
9:56
VOYO logo

''Gay is OK'', slogan je koji više nije popularan na Rovinjštini, koja je godinama slovila kao ''gay friendly'' destinacija, grad u kojem prilike za konzumaciju slobodne ljubavi ne nedostaje i kamo su – osim zbog sjajne ponude zabave i gastronomije – dolazili turisti koji su u vodičima i na forumima pronašli informaciju o prilici za slobodnija druženja.

''Nitko ne pita ni za godine, ni za ime, ni za zdravlje. Navali, pa tko stigne i kako stigne. A ima i onih koji hodaju i nude se, ali i onih koji samo stoje i gledaju. Ako su goli, u redu je, ali odjevene ili one u kupaćim gaćama znaju otjerati'', prepričao je jedan "barkarijol" detaljno upućen u nepisana pravila ponašanja na Punti Križ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No slobodna ljubav je dokinuta novim Zakonom o prekršajima javnog reda i mira donesenim lani. Prekršajem, koji prati kazna do 5.000 kuna ili 30 dana zatvora, smatra se seks na javnom mjestu. Kazne su predviđene i za javno pokazivanje golotinje te voajerizam i to od 500 do 2.000 kuna ili 20 dana zatvora. U Rovinju su, kaže Marija Rocco Črnjac, glasnogovornica gradonačelnika Giovannija Sponze, odlučili stati na kraj "popularnosti svinganja", a prenosi Večernji list.

''Geneza slučaja datira u vrijeme kad su Monsena i Valalta bile naturistička naselja, no naturizam se počeo povezivati s gay populacijom i "svingerima", a to je postao problem. Nije nam namjera zabraniti naturizam, no Punta Križ je javna plaža na koju idu obitelji s djecom, teže pokretne osobe... Njima je u okruženju "svingera" neugodno, tim više što su im prilazili goli muškarci i žene s pozivima na seks. Gradski oci Rovinja sazvali su sve koji u Rovinju žive od turizma i donijeli zajedničku odluku – "svinganje" na Punti Križa mora prestati. "Svingu" na javnoj plaži nema mjesta'', objasnila je glasnogovornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo