Zašto grad nije djeci dao prostor za prodaju knjiga?

Milan Bandić je roditeljima i djeci koji razmjenjuju udžbenike ispred zgrade INA-e na Aveniji Dubrovnik poslao cisternu vode i kemijske WC-e, ali to ih neće zaštititi od paklenih temperatura.

23.8.2011.
14:42
VOYO logo

Roditelji s djecom školskog uzrasta ovih se dana skupljaju pred zgradom INA-e na Dubrovačkoj aveniji kako bi uštedjeli koju kunu prodajom ili zamjenom udžbenika. U utorak ih je bilo posebno puno budući da škola samo što nije počela i mnogi od njih su prisiljeni izlagati se žarkom suncu više sati.

Zanimalo nas je kako je moguće da gradskim vlastima, odnosno Milanu Bandiću, nije palo na pamet da za ovu prigodu roditeljima ustupe ogromne hale Zagrebačkog velesajma. Mnoge od njih ovih su dana prazne, a prošle su godine primjerice dane na korištenje marokanskom iscjelitelju Mekiju Torabiju, što je izazvalo budu u gradskoj skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Torabi je platio'

"Svako davanje prostora u javnom vlasništvu često je stvar političke procjene. Oni koji su ih besplatno ustupili Torabiju vjerojatno su smatrali da je politički korisno davati te prostore čovjeku koji će eksperimentirati svojim magijskim vještinama nad tisućama Zagrepčana", kaže Marin Knezović, gradski zastupnik SDP-a koji je digao glas protiv ustupaka Torabiju budući da su Bandićevi aktivisti to okupljanje iskoristili za prikupljanje potpisa za njegovu kandidaturu.

Međutim, u Holdingu tvrde da je Torabi platio prostorije na Velesajmu, ne bez navođenja iznosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prostorije Velesajma nisu besplatno iznajmljene Mekkiju Torabiju. Zagrebački velesajam napravio je ugovor i fakturirao ga Gradu Zagrebu, što znači da je Grad Zagreb komercijalno iznajmio paviljon 2 koji je koristio Mekki Torabi tijekom svog boravka u Hrvatskoj", navodi Maja Čakarun rukovoditeljica Odjela za odnose s javnošću Holdinga.

Od liječenja polaganjem ruku na tri sekunde, Knezović kudikamo korisnijim smatra razmjenu udžbenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam da je dopremljena Holdingova cisterna s vodom, pa sam pomislio: 'Hajde, barem to.' Ali treba vidjeti je li se to moglo bolje organizirati i jesu li organizatori kontaktirali primjerice Zagrebački velesajam. Sigurno je da bi bilo dobro da je neki od paviljona prepušten djeci i njihovim roditeljima, ionako su većinom prazni i to ne bi nanijelo nikakvu štetu", kaže Knezović.

Nitko ih nije kontaktirao

Prije samo dvije godine Grad Zagreb je roditeljima za razmjenu knjiga na korištenje dao 2. paviljon na Velesajmu. Odgovor na pitanje zašto se to nije dogodilo i ove godine zatražili smo od Zagrebačkog holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagrebački velesajam nitko nije kontaktirao vezano za ovu temu niti imamo veze s odlukom smještaja i lokacije razmjene knjiga. Za sva daljnja pitanja morate se obratiti Gradskom uredu za odgoj,obrazovanje i šport", navela je Čakarun.

Vezani članci:

arti-201108220580006 arti-201104130022006 arti-201002090658006 arti-201003150614006 arti-201002120018006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo