DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR / Prženi fileti šarana u hladnoj marinadi sa ljubičastim lukom

Image
23.4.2023.
15:22
  • 2 kg šarana
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 50 g oštrog brašna
  • 1 l biljnog ulja
  • 20 g mljevene slatke crvene paprike
  • 3 glavice ljubičastog luka
  • Velika mrkva
  • 300 ml jabučnog octa
  • 50 g grožđica
  • 10 g češnjaka u granulama
  • 3 listića lovora
  • Papar u zrnu, jedna jušna žlica
  • Sol, papar, šećer 

Šarana očistite od ljuski, utrobe i škrga. Dobro ga operite te posušite u krpi. Oštrim nožem narežite filete šarana. Svaki filet prerežite na pola, lagano posolite i poparite. U drugoj posudi promiješajte kukuruzno brašno, oštro brašno, crvenu slatku papriku i češnjak u granulama. Filete šarana uvaljajte u dobivenu smjesu te ih pržite u dubokom ulju. Kada su gotovi, izvadite ih na papir da upiju višak masnoće. U lonac stavite jabučni ocat, lovor, papar u zrnu, grožđice, ljubičasti luk prerezan na četiri dijela te mrkvu narezanu na ploške. Dodajte još 300 ml vode, jušnu žlicu soli i čajnu žličicu šećera. Stavite na vatru da prokuha te kuhajte pet minuta. Složite pržene filete šarana u posudu te ih zalijte vrućom marinadom. Ostavite da se ohladi preko noću i servirajte hladno.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Image

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama