Sočne kobasice u vinu i luku te slatko od jagoda

Uživajte u okusu juhe od korabice, a nakon toga se bacite na neodoljive pečene kobasice u vinu i slatkastom luku, uz dodatak restanog krumpira. Na kraju se počastite drhtalicom od jagoda i naranče

17.6.2010.
11:21
VOYO logo

Juha od korabice

Sastojci: 2 korabice 40 g maslaca 40 g glatkog brašna kocka za juhu žlica zelenog peršina 2 jaja sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Od maslaca i brašna napravite svijetli bešamel, zalijte toplom vodom, dodajte oguljene korabice, narezane na kockice, i prokuhajte 5 minuta. Potom dodajte kocku za juhu i kuhajte dok korabice ne omekšaju. Prije serviranja u juhu dodajte jaje, zeleni peršin i prema potrebi posolite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobasice u vinu i luku

Sastojci: kobasica pečenica (oko 80 dag) 3 glavice luka 2 dl bijelog vina 1 kg krumpira ulje sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Ogulite krumpir, narežite ga na ploškice i napola skuhajte. Kobasice izbodite na nekoliko mjesta čačkalicom i popržite na ulju uz česta okretanja kako biste ih ravnomjerno ispekli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk očistite i nasjeckajte na trakice, te ga ispržite na masnoći od kobasica. Prije prženja luka, maknite kobasice na toplo i odlijte višak masnoće.

Dodajte vino, posolite i poparite, te pustite da provri, dok ne ispari gotovo cijela tekućina. Nakon toga dodajte krumpir i ispržite ga do kraja, pa na njega dodajte kobasicu i ugrijte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slatko zadovoljstvo od jagoda i naranče

Sastojci: 75 dag jagoda 1 l svježe iscijeđenog narančinog soka 10 dag šećera 10 listića želatine (po 2 dag)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

U hladnoj vodi namočite želatinu, a kalup za tortu unaprijed stavite u hladnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte i sa šećerom promiješajte 1 dl narančinog soka, miješajte dok se šećer sasvim ne otopi. Odmah umiješajte iscijeđenu želatinu te primiješajte preostalom soku.

U malo navlažen kalup ulijte toliko smjese da dobijete sloj debljine 1 cm. Okrećite ga tako da se i na stijenci uhvati sloj. Ostavite 10 minuta u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opranim jagodama odstranite peteljke, narežite te poslažite na drhtalicu iz hladnjaka. Zalijte preostalom želatinom.

Ostavite najmanje 6 sati u hladnjaku. Iskrenite na pladanj pa poslužite s keksima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo