Znate li tajnu kuhanja dobre juhe? / Zvuči jednostavno, ali ipak je dobro poslušati Špičekov savjet

Image

Ususret novoj sezoni 'Večere za 5 na selu', koja će se uskoro emitirati na RTL-u, prisjetili smo se dragocjenih savjeta našeg kulinarskog stručnjaka Tomislava Špičeka kako se kuha juha

26.8.2021.
13:22
VOYO logo

Već bi i vrapci na grani trebali znati da se lonac ne poklapa kada se kuha bistra juha. „Kada dodaš sve sastojke u juhu i kada ona zakipi, smanjiš temperaturu. Bitno je dobro odrediti omjer povrća i sastojaka u njoj kako ti voda ne bi odmah isparila. Ali je nikada ne poklapaš jer će se juha s poklopcem zamutiti“, objasnio je Tomislav Špiček.

A mi vam donosimo jedan sjajan recept za juhu od kupusa koji morate isprobati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRZE I UKUSNE /

Jeste li ikad probali palačinke sa šampanjcem? Imamo recept

Image
BRZE I UKUSNE /

Jeste li ikad probali palačinke sa šampanjcem? Imamo recept

Sastojci za juhu:

Kupus

Luk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češnjak

Curry

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sol

Papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mješavina začina

PRIPREMA:

Manju glavicu kupusa narezati i staviti u lonac zajedno s jednim lukom i pet režnja češnjaka. Kuhati 20 minuta. Dodati začine, sol, papar, curry i mješavinu začina. Nakon 20 minuta dodati decilitar vrhnja za kuhanje i sve izmiksati uz dodatak velike šake nasjeckanog peršina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo