ŠARIĆ OTKRIO ŠTO GA JE RAZOČARALO U EUROPI, A ODUŠEVILO U NBA-u: / 'Ne želim da ovo prestane'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šarić je govorio za američki portal o razlikama između europske i američke košarke

30.4.2018.
17:24
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić privukao je na sebe pozornost igrama još i prije nego što je stigao u Sjedinjene Američke Države u najjaču košarkašku ligu svijeta. Navijači Philadelphia 76ersa ubrzo su zavoljeli Darija koji je svojim zalaganjem, imaginacijom i "slomljenim" engleskim ukrao srca diljem NBA lige.

DOK STE SPAVALI ŠARIĆ JE POSTAO UBOJITI ŠUTER: Brojke potvrđuju nestvaran napredak i stavljaju ga uz bok Curryju i Durantu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikom tekstu popularnog američkog portala The Ringer, Amerikanci su se mogli upoznati s cijelom njegovom životnom pričom, a Šarić je govorio o prilagodbi na američki stil života, ali i razlikama između europske i NBA košarke.

U Europi je teže mladom igraču

"Teško je mladom igraču odrastati u Europi. Napraviš jednu pogrešku, izgubiš loptu i izlaziš van iz igre. Puno trenera su takvi. Košarkaši ne donose puno odluka. Sve je samo pick n' roll, pick n' roll ili su strogo dizajnirane akcije. Nemaš slobode napraviti i graditi igru iz izolacijskih akcija", objasnio je Šarić za Ringer. "Da sam duže ostao tamo, mislim da ne bih bio tako dobar igrač kao što sam sada. Morao sam doći ovdje", priznaje Dario koji uživa u Philadelphiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se svojih suigrača Markella Fultza i Bena Simmonsa. Fultz je propustio gotovo cijelu sezone zbog ozljede ramena oko koje je bilo puno zavrzlama, ali vratio se na kraju sezone i pokazao djelić svog talenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa nije kao NBA doigravanje

"Pogledajte njega. On ima nevjerojatan potencijal. Nevjerojatan. Da je u Europi, ne bi tako iskoristili taj potencijal. Ovdje mu je sjajno. Ili Ben. On nebi imao izbora. Igrao bi četvortku ili centra. 214 centimetara visok razigravač? Nema šanse. A on je čudesan. Ali treneri se u Europi boje preuzeti rizik", objašnjava hrvatski reprezentativac.

ŠARIĆ I SIXERSI NADMAŠILI SVA OČEKIVANJA OVE SEZONE: Kako su tri riječi potpuno zaludile Philadelphiju na putu do uspjeha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove Sixerse noćas očekuje prvi dvoboj polufinala istočne konferecije u NBA doigravanju protiv Boston Celticsa.

"Ništa nije poput NBA doigravanja", priznaje Šarić. "Energija, navijači, igrači - sve je drugačije. Ne želim da ovo prestane", zaključio je za Ringer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo