SLOVENSKO ČUDO POKAZALO DJELIĆ SVOJE MAGIJE: / Upravo zbog ovakvih bezobraznih poteza mogao bi promijeniti čitavu NBA ligu

Image
Foto: AFP

Njegovo ime moglo bi promijeniti NBA ligu

13.11.2018.
13:05
AFP
VOYO logo

Puno se tinte prolilo, puno se toga napisalo o košarkaškom umijeću Luke Dončića. Ovaj 19-godišnji genije bio je najbolji mladi košarkaš Europe. Kad je imao 16 godina, debitirao je za seniore Real Madrida i ubrzo je postao standardni član momčadi, a potom i prve petorke. U svibnju je postao i najmlađi MVP Final Foura Eurolige, a sa Slovenijom se popeo na europski tron.

Pokorio Europu

Kad je košarkaškim talentom pokorio Europu, otisnuo se s one strane Atlantica, u najjaču košarkašku ligu svijeta, kao treći pick drafta 2018. godine. I ubrzo je pokazao Amerikancima zašto ga toliko hvale, zašto košarkaški fanovi u njemu vide nasljednika nikad prežaljenog košarkaškog "Mozarta" Dražena Petrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRAVIČAN LOM NOGE NA UTAKMICE NOVE ŠARIĆEVE MOMČADI: Centar Wolvesa za povijest, ali priča dana je ozljeda od koje hvata jeza

Mogao bi promijeniti NBA ligu

Njegovo ime moglo bi promijeniti NBA ligu jer 203 centimetra visoki i 100 kilograma težak bek sprema se osvojiti najjaču košarkašku ligu svijeta jednako munjevito kao što je to učinio u Europi. U noći s ponedjeljka na utorak po hrvatskom vremenu, njegov Dallas je pobijedio Bullse 103-98.

Nije briljirao protiv Bullsa, ali...

Ruku na srce, Dončić noćas nije briljirao. Za 33 minute provedene na parketu ubacio je za njega prosječnih 11 poena uz jako slab šut iz igre 3-12, za tricu je gađao 2-7. Uhvatio je šest skokova i podijelio tri asistencije. Na prvi pogled ništa spektakularno. Međutim, čak i u jednoj takvoj večeri, posebnoj ni po čemu, Dončić je pokazao kakva je igračina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u posljednjoj četvrtini pri rezultatu 93-88 za Dallas Dončić je primio jednu loptu na trici. Na njega je krenuo Justin Holiday, ali Slovenac je prvo lažnim šutom fintirao svog čuvara, pa ga okrenuo, vratio se na tricu, da bi nakon toga driblingom kroz noge sačekao blok koji je iskoristio pogodivši tricu. Ovako je to izgledalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo