RAT U MOSTARU / Brutalna makljaža palicama, kamenjem i bakljama zbog grafita: Na ulicama se mogla vidjeti krv

Image
Foto: Screenshot

Tukli su huligani palicama, gađali pirotehničkim sredstvima te su oštetili brojne objekte i izloge u Mostaru. Na ulicama se mogla vidjeti krv, a policija je ubrzo intervenirala i blokirala mjesto sukoba. Do sukoba je došlo zbog grafita

13.11.2021.
20:57
Screenshot
VOYO logo

Veliki sukob navijača dogodio se tijekom subotnjeg popodneva u Mostaru. Stotinjak osoba, navodno pripadnika navijačkih skupina Zrinjskog, uglavnom Hrvata i gradskog rivala Veleža, velikom većinom muslimanske vjeroispovijesti, ušlo je u otvoreni sukob zbog jednoga grafita.

Image
HULIGANSKI NEREDI U BEOGRADU: /

Masovna tučnjava Partizanovih i Zvezdinih navijača snimljena kamerom

Image
HULIGANSKI NEREDI U BEOGRADU: /

Masovna tučnjava Partizanovih i Zvezdinih navijača snimljena kamerom

Jedna osoba u bolnici

Prema pisanjima medija iz BiH, danas oko 14.30 navijači u Mostaru žestoko su se sukobili zbog čega je jedna osoba završila u bolnici i ona je životno ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tukli su se palicama, gađali pirotehničkim sredstvima te su oštetili brojne objekte i izloge. Na ulicama se mogla vidjeti krv, a policija je ubrzo intervenirala i blokirala mjesto sukoba. 

Obračun se dogodio kod bivšeg mostarskog hotela Ero. Navodno su navijači HŠK Zrinjskog u neposrednoj blizini mjesta gdje je došlo do tučnjave, crtali grafit. Navodno su prvo grafit namjeravali crtati navijači Veleža, da bi danas na isti zid došli navijači Zrinjskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija situaciju stavila pod kontrolu

Policija je na kraju huligansku situaciju stavila pod kontrolu, a glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova HNK Ljudevit Marić potvrdio je za Klix.ba da su se nepoznate osobe međusobno gađale pirotehnikom i kamenjem...

"Dana 13. 11. 2021. godine oko 14:20 sati na križanju ulica Kardinala Stepinca i Mile Budaka u blizini hotela ERO, došlo je do fizičkog sukoba više mlađih NN lica pripadnika navijačkih skupina. Intervencijom pripadnika policijskih službenika MUP-a HNK sukob je prekinut i stanje javnog reda i mira stavljeno je pod nadzor. Dva policijska službenika zadobila su ozljede neutvrđenog stupnja i prebačeni su na hospitalizaciju u SKB Mostar. Također jedno mlađe muško lice zadobilo je teške tjelesne ozljede."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim su mrežama objavljene i snimke sukoba s policijom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je oštro osudio navijačke nerede, u kojima su danas povrijeđena dva policajca i jedan 19-godišnjak koji je u životnoj opasnosti, pozivajući nadležne službe da odgovorne sankcioniraju i poduzmu sve da se nemile scene ne ponavljaju.

"Kao gradonačelnik osuđujem nasilno ponašanje i pozivam sve na smirivanje i zdravi razum. Izražavam žaljenje zbog osobe koja je hospitalizirana, nadam se da će dobro završiti. Vrijeme je kada trebamo biti kreativni u doprinosu svome gradu i društvu kako bismo bolje živjeli. Svima je dosta političke i društvene krize, nemojmo dopustiti dodatno podgrijavanje. Pozivam sve nadležne organe da rasvijetle sve okolnosti današnjeg događaja i dodatnu pozornost kako se ništa slično ne bi ponovilo", kazao je mostarski gradonačelnik za Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo