POZITIVAN RAST / Ažurirane cijene igrača u HNL: Smjena na vrhu najskupljih igrača, mlade zvijezde eksplodirale

Image

Do sada je prvo mjesto držao Luka Ivanušec. Sada ga je zamijenio mladi Dinamov stoper za kojim uzdišu europski velikani.

8.11.2022.
21:26
VOYO logo

Najpoznatiji svjetski portal za transfere i cijene igrača, Transfermarkt, objavio je nove cijene igrača u HNL-u. U prvih deset mjesta, čak šest igrača je iz Dinama, a njih četiri zauzimaju prve pozicije. Na prvom mjestu se našao mladi Josip Šutalo koji vrijedi 18 milijuna eura. Prati ga Luka Ivanušec koji vrijedi deset milijuna eura, a za njim slijede Mislav Oršić i Dominik Livaković koji vrijede deset, odnosno osam i pol milijuna eura. Najbolji strijelac iz prošle sezone i prvo ime Hajduka, Marko Livaja, nalazi se na petom mjestu, a procijenjena vrijednost mu je osam milijuna eura.

Zanimljivo je vidjeti kako se mijenjala vrijednost mladim igračima. Dion Drena Beljo prije godinu dana vrijedio je milijun i pol eura, prije šest mjeseci 4.5 milijuna eura, a sada vrijedi 6.5 milijuna. Mladi Dinamov dijamant Martin Baturina prije godinu dana vrijedio je milijun eura, prije pola godine 3.5 milijuna, a sada mu je vrijednost porasla na 6 milijuna eura. Mladi Hajdukovac Stipe Biuk prije godinu dana i pola godine vrijedio je 4.5 milijuna eura, dok sada vrijedi 6 milijuna eura. Najveće ovosezonsko otkriće, Antonio Teklić, sada vrijedi milijun eura, dok je prije godinu dana vrijedio nešto više od 300 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo