Dobar posao u Maroku / Bivši trener Dinama preokretom i bez najboljeg igrača prošao u četvrtfinale Afričkog kupa nacija

Image
Foto: profimedia.hr

Maroko u četvrtfinalu čeka boljeg iz ogleda Egipta i Obale Bjelokosti

26.1.2022.
16:20
profimedia.hr
VOYO logo

Afrički kup nacija došao je do svoje završne faze, a jučer je plasman u četvrtfinale osigurao jedan od favorita turnira, Maroko. Marokanci, koje vodi bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić, preokretom su pobijedili Malavi s 2-1.

Utakmica je počela krajnje neočekivano kada je Gabadinho Mhanga zapucao s gotovo četrdeset metara i neobranjivo pogodio za vodstvo autsajdera već u 7.minuti. Nakon toga počela je opsada gola Malavija, a Halilhodžić je naredio totalnu ofenzivu. Maroko je protivnika stisnuo u šesnaesterac i šanse su se redale kao na traci no pogotka nije bilo sve do izmaka prvog dijela kada je Youssef En-Nesyri uspio izjednačiti udarcem glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Afrički nogomet /

Afrički kup nacija sažet u jednoj utakmici: Stampedo navijača, golman-igrač, gol s 35 metara i sudački previd

Image
Afrički nogomet /

Afrički kup nacija sažet u jednoj utakmici: Stampedo navijača, golman-igrač, gol s 35 metara i sudački previd

Sjajan slobodnjak Hakimija

Drugi dio je donio sličnu priču. Marokanci stvaraju prilike, a Malavi se grčevito brani. Ipak klasa je presudila u 70. minuti kada je Achraf Hakimi iz slobodnog udarca matirao protivničkog vratara te svoju reprezentaciju odveo u četvrtfinale. U tom ogledu Maroko čeka boljeg iz susreta Obale Bjelokosti i Egipta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilhodžiću s Marokom ide sjajno te ih se smatra jednim od pritajenih favorita turnira. Napomenimo da je Halilhodžić prije turnira iz kadra izbacio najboljeg igrača Maroka, Hakima Ziyecha.

"Ne govorimo da smo najbolji i da igramo najljepše, skromni smo, ali iza nas je dosta posla i odlučnosti. Svakom utakmicom smo jači i dobivamo samopouzdanje, kazao je Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Dinama otišao zbog sukoba s Mamićem

Od njegovog dolaska na sjever Afrike, Lavovi Atlasa su u nizu od 20 pozitivnih rezultata te su osigurali baraž za Svjetsko prvenstvo. U svakom slučaju bivši Dinamov trener vrijedi svakog novčića kojeg mu plaćaju Marokanci što nije malo s obzirom da je Mostarac najbolje plaćen izbornik na kontinentu s godišnjim prihodom od oko milijun eura.

Podsjetimo, Vahid Halilhodžić je vodio zagrebački Dinamo od ljeta 2010. do proljeća 2011. godine te je ostao upamćen po pobjedi protiv moćnog Villareala u Zagrebu. Plavu svlačionicu je napustio nakon sukoba sa Zdravkom Mamićem kojem nije oprostio ulazak u svlačionicu na poluvremenu utakmice s Interom iz Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo