ROMANTIKA PROTIV BOGATSTVA / Borussia protiv moćnog PSG-a i arapskih milijuna: Tko će u finale? Utakmica važna i za Dinamo

Image
Foto: Profimedia

'Treba nam remi, ali želimo pobjedu. Imamo malu prednost i veliku priliku'

7.5.2024.
9:28
Profimedia
VOYO logo

Liga prvaka u svom posljednjem izdanju u ovakvom formatu ušla je u samu završnicu. Utorak i srijeda nude uzvratne utakmice polufinala i nakon njih ćemo saznati tko će odmjeriti snage u velikom finalu.

Image
LUDNICA U DORTMUNDU /

Borussia u spektakularnoj atmosferi Westfalena pobijedila moćni PSG

Image
LUDNICA U DORTMUNDU /

Borussia u spektakularnoj atmosferi Westfalena pobijedila moćni PSG

Borussia Dortmund na Parku prinčeva u Parizu protiv PSG-a brani 1-0 s Westfalena. Ove dvije momčadi tako se čak četvrti put ove sezone sastaju u Ligi prvaka nakon dvije utakmice u grupnoj fazi gdje smo vidjeli jedan remi i jednu pobjedu PSG-a. Ovaj susret je dakako najvažniji jer je ulog plasman u finale Lige prvaka, a ostaje da vidimo tko će se radovati na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kimpembea, Rica i Kurzawe odavno nema, a PSG večeras neće moći računati niti na Lucasa Hernandeza kome su stradali ligamenti koljena u prvoj utakmici i za njega je sezona završena. Edin Terzić je sigurno u povoljnijoj situaciji od Luisa Enriquea što se tiče ozljeda jer mu nedostaju odavno ozlijeđeni i recimo to tako manje bitni Bensebaini i Duranwille.

"Wembley treba zaslužiti. Treba nam remi, ali želimo pobjedu. Imamo malu prednost i veliku priliku. Morat ćemo dati sve od sebe, imati dobar plan i dobru ideju. Očekujem bolji PSG nego u prvoj utakmici, ali mi želimo finale", najavio je Terzić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Cilj je finale, a da bismo do njega došli, morat ćemo biti bolji od sjajnog Dortmunda. Mjesta za napredak uvijek ima i mi na tome moramo raditi. Dva gola mogu se zabiti u tri sekunde, ali u isto toliko se mogu i primiti", rekao je Enrique.

Talijanska šestorka je iz Italije. Glavni sudac bit će Daniele Orsato. Pomagat će mu Ciro Carbone i Alessandro Giallatini, dok je Davide Massa četvrti sudac. Glavni video pomoćnik je Massimiliano Irrati, a njegov pomoćnik je Paolo Valeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je bitna i za hrvatskog predstavnika. Naime, postane li Borussia europski prvak, Šahtar gubi svoje mjesto u Ligi prvaka, a Dinamo samim tim gubi mjesto u play-offu te bi svoj europski put morao započeti puno ranije od doigravanja, već u drugom pretkolu. Međutim, Borussia prvo mora proći moćni PSG u Parizu. Težak zadatak za žuto-crne, no ne i nemoguć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo