KLJUČNE UTAKMICE / Dalić objavio popis za Maltu i Rusiju. Među Vatrene se vraća Dejan Lovren, ali jedan problem izbornik još nije riješio

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U reprezentaciju se, nakon ozljede, vratio Dejan Lovren

25.10.2021.
12:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u studenome igra dvije ključne utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Vatreni igraju 11. studenoga protiv Malte u gostima i onda tri dana kasnije vodeća momčad skupine Rusija stiže na Poljud.

Izbornik Zlatko Dalić za posljednju akciju u kvalifikacijama odabrao je 24 igrača koja će stići na okupljanje i još šestoricu njih koji će biti na pretpozivu u slučaju ozljede nekog igrača s užeg popisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentaciju se vratio, nakon ozljede, Dejan Lovren, a ovaj put također među pozvanima neće biti Bruno Petković, koji nije čak niti na širem popisu. Dalić je, dakle, i dalje u napadu, nema niti jednu klasičnu "devetku" i to ostaje uvjerljivo najveći problem kod Vatrenih. U momčadi je ostao desni bek Josip Stanišić, koji je debitirao u prošlom ciklusu i zadovoljio Dalićeve kriterije, a tu je i sjajni Kristijan Jakić koji vrlo dobro igra u Eintrachtu.

A recimo, Filip Uremović i Mile Škorić ovaj su put završili na pretpozivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ključna je protiv Malte'

"Ponovno su s nama Lovren i Juranović koji su prošlo okupljanje propustili zbog zdravstvenih razloga. Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenski dio kvalifikacija i zaslužila je povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima. Znamo da nas dvije pobjede vode u Katar, to je naš cilj i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo. Naš fokus mora biti Malta - to je sada ključna utakmica koju moramo odraditi ozbiljno, koncentrirano i maksimalno angažirano. Tek tada si možemo dopustiti razmišljanje o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun Poljud, što će nam biti veliki adut, uz kvalitetu i zajedništvo koje posjedujemo", zaključio je Dalić.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Popis Zlatka Dalića za Rusiju i Maltu:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town), Ivo Grbić (Lille)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Marin Pongračić (Borussia Dortmund), Josip Stanišić (Bayern)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Luka Ivanušec (Dinamo), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk)

Pretpozivi: Lovre Kalinić (Hajduk), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Antonio Mirko Čolak (Malmo), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo