ZANIMLJIVO / Iznenadit ćete se tko je na listi najboljih igrača ove polusezone: Mladić na prvom mjestu, a na popisu je i jedan HNL-ovac

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zanimljiva lista top deset igrača van Liga Petica

15.11.2022.
14:03
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Prvi dio nogometne sezone je iza nas. Klubovi su odradili svoj dio u domaćim prvenstvima, igrači su se priključili reprezentacijama i sada su sve oči uprte prema Kataru i Svjetskom prvenstvu. No, prije nego što se okrenemo Mundijalu, treba zaključiti polusezonu klupskog nogometa koja je iza nas.

Image
MINI TURNEJA /

Bruno Marić nakon svojeg ispada nastavlja 'napadati': Prijavio je trenera Hajduka zbog komentara na suđenje

Image
MINI TURNEJA /

Bruno Marić nakon svojeg ispada nastavlja 'napadati': Prijavio je trenera Hajduka zbog komentara na suđenje

Vidjeli smo svašta u Ligama pet, kao i u HNL-u gdje je Dinamo donekle uvjerljivo prvi. Ipak, možda ćete se iznenaditi kada vidite koji su igrači statistički odradili najbolju polusezonu. SofaScore je izvukao top deset igrača s najboljim ocjenama u dosadašnjem dijelu sezone, ali valja istaknuti kako su na listi samo igrači van Liga Pet (Engleska, Španjolska, Italija, Francuska i Njemačka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, na prvom mjestu našao se sjajni mladi krilni napadač PSV-a i Nizozemske, Cody Gakpo koji igra briljantnu sezonu u Eredivisieji.

Image
Foto: Profimedia

'Bombarder' iz HNL-a na listi

Gakpo je uvjerljivo prvi s prosječnom ocjenom 8.33 te je ujedno i jedini na listi čija je ocjena veća od osam. Slijedi Panathinaikosov Aitor Cantalapiedra s prosječnom ocjenom 7.89, dok je treći Dušan Tadić iz Ajaxa s ocjenom 7.86. Redom slijede James Tavernier iz Rangersa, Orkun Kokcu iz Feyenoorda, Otavio iz Porta, Steven Berghuis također iz Ajaxa, dok je na osmom mjestu Christian Sorensen iz Kopenhagena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deveto mjesto je rezervirano za jednog igrača HNL-a, a moguće da nećete pogoditi o kome se radi. Nije Marko Livaja, nije ni Bruno Petković, kao ni Josip Mišić. Riječ je o Petru Bočkaju koji je igrajući za Dinamo na prosječnoj ocjeni od 7.62 što mu je zaradilo deveto mjesto ispred posljednjeg Pedra Goncavlesa iz Sportinga.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bočkaj je u svim natjecanjima skupio 19 nastupa ove sezone, a pritom je postigao četiri pogotka i dodao četiri asistencije. Primjerice, prvi igrač na listi, sjajni Gakpo igra nerealnu sezonu. U Nizozemskoj je odigrao 14 utakmica u kojima je zabio devet pogodaka i asistirao u 12 navrata. Ukupno je skupio 24 nastupa u svim natjecanjima, a pritom je na brojkama od 13 golova i 17 asistencija, čime je izravno utjecao na 20 golova PSV-a ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo