Mandži na kraju sezone stiže opasno pojačanje

Trener nogometaša Borussije Dortmund Jürgen Klopp priznao je u razgovoru za Welt Am Sonntag da će poljski napadač Robert Lewandowski od sljedeće sezone zaigrati za Bayern.

7.7.2013.
19:20
VOYO logo

Želio se 24-godišnji Lewandowski priključiti Bayernu već ovog ljeta, ali u Borussiji su takav rasplet odbili. No, sljedećeg ljeta Lewandowskom istječe ugovor sa žuto-crnima i on se može bavarskom velikanu priključiti kao slobodan igrač.

"Mislim da je poznata činjenica da će Robert igrati za Bayern od sljedeće sezone (2014./15.). Sada je jedino pitanje kako pronaći zamjenu dotad. To je naša briga i naša obveza spram navijača i članova kluba, da imamo još kompetitivniju momčad za novu sezonu. Do određene točke smo slušali Robertovu želju za promjenom i bili smo spremni za razgovor. Ali ništa se nije dogodilo i na kraju smo rekli kako prodaja više nije opcija za nas. Sada to želimo dokazati, a sa kvalitetnim igračem poput Roberta možemo biti uspješni u sljedećoj sezoni", kazao je trener momčadi iz Dortmunda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je Klopp i kako ga je transfer Marija Götzea u Bayern (za 37 milijuna eura odštete), koji je dogovoren u travnju, više uzrujao od samog poraza od bavarskog kluba u finalu Lige prvaka.

"To je u tom trenutku bilo veće razočaranje od poraza na Wembleyju. Mario je do sredine travnja bio ključan dio našeg planiranja. A onda smo odjednom bili suočeni s realnošću u kojoj to nije bio slučaj. Bilo je to prilično teško. U principu je normalno da neki klub želi dovesti igrača drugog kluba i mi to radimo. Ali vrijeme objave transfera, dan uoči važnog polufinala protiv Real Madrida, je nepristojno", rekao je Klopp te najavio novu bundesligašku sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će nevjerojatno teško. Bayern je vjerojatno bio najbolja momčad na svijetu prošle sezone, iako nas nije uspio dobiti u ligi u oba susreta. Mi imamo luk i strijelu, a ako naciljamo pravilno, možemo ih pogoditi. Mislim da samo Bavarci imaju bazuku i vjerojatnost da će oni nas pogoditi je puno veća. Ipak, kažu da je Robin Hood jako uspješan", zaključio je u svom stilu Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo