TKO ĆE BITI PRVAK? / Nikola Šafarić: 'Najbolje bi bilo da pobijedimo i Dinamo i Rijeku'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

"Moramo imati čvrsto organizirani blok i biti puno goropadniji i pokretljiviji..."

25.4.2024.
13:53
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Trener Varaždina Nikola Šafarić najavio je na press konferenciji utakmicu protiv Dinama, koja je na rasporedu u subotu. Drugi je ovo susret Varaždina i Dinama u samo deset dana. 17. travnja su na Maksimiru odmjerili snage u zaostaloj utakmici.

Image
NOVI ŠEF HAJDUKA /

'Imamo sportskog direktora, a ne mogu govoriti što će biti s Perišićem'

Image
NOVI ŠEF HAJDUKA /

'Imamo sportskog direktora, a ne mogu govoriti što će biti s Perišićem'

"Vidjelo se da smo malo previše respektirali Dinamo u prvom poluvremenu, stvarali smo jako malo šansi, ali kasnije nam je energija dala više zraka i počeli smo bolje igrati. Možda nam je i rezultat, gdje smo gubili,malo nas rasteretio. Ponavljam mi u toj utakmici u subotu nemamo što izgubiti, dečki moraju pustiti sve kočnice, opustit se, bez nekog pritiska i ako se tako posložimo u glavama možemo odigrati jako dobru utakmicu. Moramo imati čvrsto organizirani blok i biti puno goropadniji i pokretljiviji, imati puno više samopouzdanja u fazi napada. Ako ćemo više napadati dubinu i budemo kvalitetniji u tranziciji možemo biti puno opasniji", rekao je Šafarić u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kome trener Varaždina daje veće izglede za osvajanje naslova prvaka?

"Nikome ne dajem prednost, ja bih najradije da pobijedimo i Dinamo i Rijeku pa da oni između sebe rješavaju tko će biti prvak. Stvarno će nijanse odlučivati, malo je kola do kraja, neizvjesno je, pritisak je sve veći i odlučit će tko se lakše nosi s tim pritiskom. Nama je najveća koncentracija na nas, bavimo se sami sobom i to nam je prioritet."

Kao igrač odigrao je dosta utakmica protiv Dinama, koje utakmice najviše pamti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Finale Kupa, gdje su nas pobijedili. Dinamo je pokazao iskustvo i veličinu kluba i rekao sam da smo samo odjenuli dres Dinama protiv njih u Zagrebu, a oni naš, već bi 50 posto bili bolji. Taj grb puno znači, gard, stav i pobjednički mentalitet, to puno znači. Ali i Rijeka je opasna, u naletu je, ne sjećam se kada su posljednji put izgubili", zaključio je Šafarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo