sve je dogovoreno / Prilika za manje klubove? UEFA spremna lansirati treće međunarodno nogometno natjecanje

Image
Foto: UEFA

Europski klubovi uskoro će uz Ligu prvaka i Europsku ligu, sada imati još jednu priliku za prikazati svoj nogomet izvan granica svojih država

11.9.2018.
15:28
UEFA
VOYO logo

UEFA je spremna lansirati novo klupsko nogometno natjecanje. 

Potvrdio je to Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa i predsjednik Europskog udruženja klubova (ECA), rekavši medijima kako je treće natjecanje Europske nogometne federacije dobilo zeleno svjetlo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će europski klubovi uz Ligu prvaka i Europsku ligu, sada imati još jednu priliku za prikazati svoj nogomet izvan granica svojih država. 

Već se mjesecima govori o mogućnosti stvaranja novoga natjecanja koje bi donijelo dodatnu promociju i zaradu manjim europskim klubovima, a sada je napokon i potvrđeno da je stvar praktički riješena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok se još uvijek čeka potvrda Izvršnog odbora UEFA-e, mogu reći da smo dobili zeleno svjetlo da se uvede i treće natjecanje koje će ukupan broj klubova koji se natječu u Europi dovesti do 96 i to od sezone 2021/2022.", izjavio je Agnelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek se ne zna format novog natjecanja, no za pretpostaviti je da će se raditi o nečem sličnom bivšem natjecanju Kupu pobjednika kupova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo