nepoštivanje financijskog fair playa / Skandal koji trese nogometni svijet: U veliku prijevaru uključen i prvi čovjek FIFA-e

Image
Foto: FIFA.com/AFP

S ovim skandalom povezuje se i bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy

2.11.2018.
19:49
FIFA.com/AFP
VOYO logo

Njemački Der Spiegel objavio je da je procurilo 70 milijuna stranica dokumenata koji dokazuju da su Manchester City i PSG  svojedobno uspjeli izbjeći kaznu za nepoštivanje financijskog fair playa, i to uz pomoć predsjednika Fife Giannija Infantina, koji je tada bio u Uefi, te tadašnjeg predsjednika Uefe Michela Platinija.

Još 2010. Uefa je uvela financijski fair play, kako bi spriječila bogate klubove da suludo troše, te ih ograničavala koliki im manjak smije biti. Manchester City i PSG godinama su izbjegavali kazne, a prema objavljenim informacijama predsjednik FIFA-e Infantino se više puta tajno sastajao s nadležnim vodstvom kluba te im otkrivao detalje iz Uefinih knjiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uefa tolerirala sponzorske ugovore 

Oba kluba sklopila su nagodbe s Uefom kako ne bi dobili sankcije, a ona je tolerirala sponzorske ugovore koje je klub potpisivao i koji su im omogućavali da financijski fair play bude u granicama normale.

S ovim skandalom povezuje se i bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, koji je od katarskog Emira Tamina  Al-Thaija na sastanku 2010. zatražio ad kupi PSG i lansira sportski kanal u Francuskoj, a za uzvrat će Michelu Platiniju reći da Kataru da Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Više o svemu čitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo