DRAMA NA CAMP NOU: / Bayer vodio do 80. minute, Barcelona preokrenula i bez Messija

Image
Foto: AFP

Barcelona je protiv Bayera došla do prve pobjede u Ligi prvaka na dramatičan način. Vodili su gosti iz Leverkusena do 80.

29.9.2015.
22:40
AFP
VOYO logo

Barcelona je bila jako oslabljena bez Lionela Messija koji se ozlijedio na zadnjoj utakmici, protiv Las Palmasa i neće ga biti u sastavu možda i do dva mjeseca.

I dok su igrači Barcelone smišljali kako igrati bez Messija, Kyriakos Papadopoulos im je zatresao mrežu u 23. minuti! Bio je najviši u skoku nakon kornera koji je izveo Hakan Calhanoglu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loša reakcija Ter Stegena

Ponovno je loše reagirao Barcelonin vratar Marc-Andre Ter Stegen koji je dosad u sezoni primio čak 19 golova!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sergi Roberto i Suarez zabili

Dugo je Barcelona strepila na domaćem terenu, a onda je do preokreta došla deset minuta prije kraja. U 80. je izjednačio Sergi Roberto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erupciju oduševljenja i Messija koji je na tribinama gledao ovu utakmicu, donio je Luis Suarez dvije minute kasnije. Opalio je snažno s poludistance. Pogodio je desne rašlje, vratar Bayera Leno je bio nemoćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez Messija dobili 70 posto utakmica

Statistika kaže da je Messi odigrao 100 utakmica u Ligi prvaka, a Barcelona je slavila u njih 58. Bez Messija, Barca je igrala 27 puta, a pobijedila 19.

Ivan Rakitić igrao je do 72. minute, bila je to dobra izmjena jer ga je zamijenio kasniji strijelac Roberto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvižduci za Uefu na Camp Nou

Tijekom izvođenja himne Uefine Lige prvaka, na Camp Nou se žestoko zviždalo. Domaćim navijačima nije se svidjela kazna koju je Barcelona dobila zbog iznošenja katalonskih obilježja na finalu Lige prvaka u Berlinu.

BATE dobio Romu 3:2

Roma je poražena na gostovanju kod BATE Borisova, bez Edina Džeke u sastavu. Poveo je domaćin u 8. minuti. Igor Stasevič prvi je stigao na odbijanac nakon što je Poljakov pogodio gredu. Natrčao je Stasevič i glavom pogodio za vodstvo Bjelorusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Romi se smiješi debakl u Bjelorusiji, jer su domaćini u 14. minuti poveli 2:0. Filip Mladenović pokupio je loptu koju mu je poslao Nemanja Nikolić. Pogodio je iz daljine uz lijevu vratnicu. Szczęsny je bio nemoćan.

Roma je bila "dinamovski" izgubljena na gostovanju, BATE je do poluvremena poveo s 3:0, Filip Mladenović postigao je u 30. minuti svoj drugi pogodak na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku su gosti smanjili zaostatak, strijelac je u 66. minuti bio Gervinho na dodavanje Iaga Falquea. U 82. je Torosidis zabio drugi Romin gol, ali nedovoljno za barem bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golčina Williana iz slobodnjaka

U dvoboju bivše i sadašnje Mourinhove momčadi, Porta i Chelseaja, slavili su domaćini na stadionu Dragao.

Poveli su Portugalci u 39. minuti, kad je Andre zabio iz odbijanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, do poluvremena je Chelsea ipak izjednačio. Willian je ponovno zabio iz slobodnjaka, kao i protiv Maccabija prije dva tjedna. Savršeno je zavrnuo loptu koja je ušla odmah uz desnu stativu. Odličan šut ostavio je Portovog vratara bez šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maicon donio pobjedu Portu

No, žilavi domaćini još jednom su poveli, u 53. minuti zabio je Maicon glavom nakon kornera za 2:1 Porta. Chelsea ima tri boda nakon dva kola, ne ide Mourinhovoj momčadi ove sezone...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Dinamo Kijev je na gostovanju pobijedio Maccabi Tel Aviv 2:0 golovima Andrija Jarmolenka (4) i Juniora Moraesa (50). Domagoj Vida je za Dynamo zaigrao posljednjih 12 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vode Porto i Dinamo sa po četiri boda, Chelsea je treći s tri boda, a na posljednjem mjestu je Maccabi bez bodova.

Druga pobjeda Zenita

U skupini H Zenit je pobijedio Gent 2:1 upisavši i drugu pobjedu. Golove za ruski sastav zabili su Artem Dzjuba (35) i Oleg Šatov (67), a za goste Thomas Matton (56). Zenit je dobio svih šest susreta na svom travnjaku protiv belgijskih sastava uz razliku pogodaka 14-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju Valencia je na gostovanju pobijedila Lyon 1-0, a pogodak odluke zabio je Sofiane Feghouli (42). Bila je to treća međusobna utakmica ova dva kluba i treća pobjeda 'šišmiša'.

Na ljestvici vodi Zenit sa šest bodova, Valencija ima tri boda, a Gent i Lyon po jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati 2. kola Lige prvaka

skupina E: BATE - Roma 3:2, Barcelona - Bayer Leverkusen 2:1; redoslijed: Bayer 6, Barcelona 4, BATE 3, Roma 1.

skupina F: Bayern - Dinamo (Z) 5:0, Arsenal - Olympiakos 2:3; redoslijed: Bayern 6, Olympiakos 3, Dinamo 3, Arsenal 0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

skupina G: Porto - Chelsea 2:1, Maccabi - Dinamo Kijev 0:2; redoslijed: Porto i Dinamo (K) 4, Chelsea 3, Maccabi 0.

skupina H: Zenit - Gent, 2:1 Lyon - Valencia 0:1; redoslijed: Zenit 6, Valencia 3, Gent 1, Lyon 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo