SUKER OPET UDARIO PO SPLICANIMA: / 'Hajduk se ne drzi ni vlastitih propisa'

Prica o zategnutim odnosima Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza dobila je u srijedu novu epizodu.

11.3.2015.
13:15
VOYO logo

Podsjecamo, u srijedu su se napokon za istim stolom trebali naci predstavnici Hajduka i celnici HNS-a, predvodeni predsjednikom Davorom Sukerom. Tema su trebali biti naruseni odnosi izmedu dvije strane koji su svoju najnizu tocku dosegli nakon sto je klub s Poljuda odbio odigrati derbi protiv Dinama, sto je popraceno i masovnim prosvjedima protiv HNS-a na splitskoj Rivi.

Upravo zbog neodigranog derbija Disciplinska komisija HNS-a je predsjedniku Hajduka Marinu Brbicu izrekla kaznu zabrane rada u nogometu na godinu dana. HNS stoga ne zeli da Brbic predstavlja klub na zajednickom sastanku, a Hajduk bez svoga predsjednika ne zeli na pregovore. U Splitu isticu da su svjesni kazne, ali i smatraju da kazna Brbicu ne bi trebala biti prepreka razgovorima ako je uistinu cilj normalizacija odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je u srijedu poslao odgovor u kojem navodi da je inzistiranje da Brbic bude u sastavu delegacije samo prikriveni stav Hajduka da ne zeli postivati propise i da od pocetka nije bilo dobre volje za rjesavanje problema. U nastavku se dodaje da se Hajduk svojim Statutom obvezao da ce postovati pravila HNS-a, sto znaci da ignoriranjem kazne koju je odredio HNS, klub zapravo ne postuje ni vlastite propise.

Priopcenje HNS-a donosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez izrazava zaljenje sto je HNK Hajduk s.d.d. odbio doci na dogovoreni sastanak koji se trebao odrzati danas, 11. 03. 2015. Izgovor za nedolazak je bila cinjenica da predsjednik Uprave HNK Hajduk g. Marin Brbic ne moze predstavljati Klub na tom sastanku jer mu je Disciplinska komisija HNS-a izrekla kaznu zabrane obavljanja funkcija u nogometu.

Namjeravali smo u iskrenom razgovoru rijesiti, ili barem pokusati rijesiti, sva otvorena pitanja izmedu HNK Hajduk i Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS ponovno naglasava da niti na koji nacin nije zelio utjecati na sastav delegacije Hajduka, vec je vise puta pisano i usmeno upozorio da g. Brbic ne moze sudjelovati na sastanku jer je kaznjen. Inzistiranje HNK Hajduk da g. Brbic ipak bude u sastavu delegacije samo je prikriveni stav HNK Hajduk da se ne zele postivati propisi i da od pocetka nije bilo dobre volje za rjesavanje problema.

Na zalost, pokazalo se da HNK Hajduk u ovom trenutku nije spreman na otvoreni dijalog i pridrzavanje propisa Hrvatskog nogometnog saveza, ali i vlastitih propisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, clankom 8. Statuta HNK Hajduk utvrdeno je da ce se „U svom djelovanju Drustvo pridrzavati pravila koje donosi Hrvatski nogometni savez, Hrvatski olimpijski odbor, UEFA i FIFA.“ Jednaku je obvezu HNK Hajduk preuzeo i prijavom za natjecanje Prve HNL i izjavom danom u postupku licenciranja klubova.

HNK Hajduk trazi da ga na razgovorima predstavlja osoba koja se sama, svojim skrivljenim postupcima, dovela u situaciju da ne moze predstavljati klub u sportskim odnosima. Time HNK Hajduk ignorira odluke nadleznih tijela HNS-a te, zapravo, to isto trazi i od HNS-a. Ne postoji „krinka slijepog postivanja propisa“, kako to stoji u priopcenju Hajduka, vec samo – postivanje odluka donesenih na temelju propisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj nacin HNK Hajduk pokazuje da jos uvijek nije spreman prihvatiti pravila kojih se obvezao postovati.

Konacno, nadamo se da je izjava iz priopcenja HNK Hajduk o otvorenosti za konstruktivne razgovore vjerodostojna te da ce zaista i doci do naseg sluzbenog susreta, uz uvazavanje svih propisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga ponovno pozivamo HNK Hajduk na zajednicki sastanak jer je dijalog jedini put u rjesavanju svih otvorenih pitanja.

Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo