Vruća roba na tržištu / Valdas Dambrauskas preuzima reprezentaciju Litve? Doznali smo kolike su šanse za to

Image
Foto: Grafika RTL.hr - Ivo Cagalj/PIXSELL

Kolike su šanse da se to dogodi provjerili smo sa ljudima koji godinama prate litavski nogomet, ali i rad Valdasa Dambrauskasa

14.9.2022.
7:45
Grafika RTL.hr - Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Litavska je sportska javnost iznenađena ili bolje rečeno šokirana činjenicom da je Valdas Dambrauskas otišao s klupe Hajduka. I dok se u Hrvatskoj spekulira o razlozima i opravdanosti njegovog odlaska iz splitskog kluba, u njegovoj domovini se probudila nada da bi donedavni trener Majstora s mora mogao preuzeti litavsku reprezentaciju.
Naime, Litva trenutno, prema riječima tamošnjih novinara, ima privremenog izbornika te bi nogometni Savez vrlo rado angažirao Valdasa Dambrauskasa.

Kolike su šanse da se to dogodi provjerili smo sa ljudima koji godinama prate litavski nogomet, ali i rad Valdasa Dambrauskasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZ ROPOTARNICE POVIJESTI /

Donosimo rijetke fotografije gradnje Poljuda: Iz blata je niknuo jedan od najljepših stadiona Europe

Image
IZ ROPOTARNICE POVIJESTI /

Donosimo rijetke fotografije gradnje Poljuda: Iz blata je niknuo jedan od najljepših stadiona Europe

Dočekali bi ga raširenih ruku

"Znam da mnogi navijači litavske reprezentacije žele njega vidjeti na klupi reprezentacije Litve ili nekog od litavskih klubova. No prije nekoliko mjeseci je Valdas otvoreno rekao da u tom trenutku nije zainteresiran za preuzimanje te pozicije, jer to nije izazov koji traži. Tada je istaknuo da se ne vidi na klupi reprezentacije, jer se osjeća bolje u klupskom nogometu, gdje svakodnevno radi, a ne samo tijekom reprezentativnih pauzi", kazao nam je Lukas Gintautas, dugogodišnji sportski novinar i komentator.
Sličnu smo informaciju dobili i od njegovog kolege Mariusa Bagdonasa s portala 15min.lt.

"Litavska reprezentacija trenutno ima privremenog izbornika i svi spekuliraju da bi Dambrauskas mogao preuzeti nacionalnu vrstu no svi smo svjesni da to nije baš realno zato što je on sam u više navrata izjavio kako želi raditi na najvišim razinama klupskog nogometa", kratko nam je potvrdio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, Litavci bi Dambrauskasa dočekali raširenih ruku no donedavni Hajdukov trener, po svemu sudeći, traži nove izazove u klupskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo