BEZ DLAKE NA JEZIKU / Ivica Kostelić razotkrio veliku nepravdu koja je učinjena njegovu ocu: 'To baca drugačiju sjenu na ono što se dogodilo'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Napisao je što se dogodilo na Olimpijskim igrama u Sočiju

3.1.2022.
14:57
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dan prije sljemenske utrke na Instagramu se oglasio legendarni Ivica Kostelić. Sa sestrom Janicom i njihovim ocem Antom ima najveće zasluge što se utrka Svjetskog skijaškog kupa uopće održava u Hrvatskoj. Povod njegova javljanja je i dokumentarni film 'Pigmalionov efekt', koja se bavi obitelji Kostelić. Ono što je pak posebno inspiriralo Ivicu je odnos HOO prema Gipsu, odnosno događaju iz Sočija 2014.

Image
ČUJTE I POČUJTE /

Jeste li vidjeli što je napravio Kostelić? 'Ispričao sam i mojem Francuzu o Jean Michel Nicolieru. Da se ne zaboravi'

Image
ČUJTE I POČUJTE /

Jeste li vidjeli što je napravio Kostelić? 'Ispričao sam i mojem Francuzu o Jean Michel Nicolieru. Da se ne zaboravi'

"Na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine, Hrvatski olimpijski odbor je prema običaju izdao službenu brošuru u kojoj predstavlja svoje vodstvo, natjecatelje, trenere i prateće osoblje. U toj brošuri svoje mjesto su pronašli svi članovi hrvatske olimpijske momčadi, od predsjednika do fizioterapeuta pa čak i kuhara. Od cijele delegacije u brošuri je izostavljen samo jedan čovjek: Ante Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta mala zgoda možda bi nam mogla baciti nešto bolje svjetlo na naknadnu degradaciju tog čovjeka u trenerskoj kategorizaciji istog odbora, ali sasvim se sigurno dobro uklapa u priču o zagrebačkom dečku zvanom "Gips", koji je neke davne zime pješačio od Begunja do Zagreba nakon što je svu ušteđevinu potrošio za kupovinu jednog para skija u tvornici "Elan". Puno kasnije mi je ispričao da su naše olimpijske medalje bile vizija dečka koji je s parom skija na ramenu pješačio iz Begunja do Zagreba*.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarni film redateljice Ines Pletikos, kojeg ćete moći pogledati, prati posljednje sezone našeg tridesetogodišnjeg puta, ali uostalom, kao i cijela ta "pustolovna potraga za Gralom", priča je to ponajviše o mome ocu. Film je snimljen s mnogo duha i emocije pa gledatelj može bolje prodrijeti u višeslojnost priče i likova, a svjedočenja akterima bliskih ljudi nam otkrivaju puno nepoznatih zgoda koje vjerno sklapaju mozaik o Pigmalionu Anti Kosteliću.

Zato vam, prije no što pogledate film, preporučujem da provjerite što je to "Pigmalionov efekt".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* Stigao je do mjesta Višnja gora gdje si je, nakon 80 kilometara pješačenja, uspio osigurati vožnju do Zagreba autostopom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo