NITKO MU NIJE RAVAN: / Hrvatski kralj dubina porušio sve rekorde!

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić
19.9.2015.
15:13
PIXSELL, Robert Anić
VOYO logo

Na ovaj način Čolak je postao i ukupni pobjednik natjecanja po zbroju bodova u sve tri discipline te će primiti nagradu u sjećanje na Nataliju Molčanovu, slavnu sportašicu i roniteljicu-rekorderku koja je nedavno nestala u jednome dubinskom zaronu. Hrvatski je ronilac prvi koji će primiti ovu prestižnu nagradu koja će se u budućnosti dodjeljivati za najveće sportske rezultate u ronjenju na dah. Čolak je ujedno od danas i nositelj svih nacionalnih rekorda u svim disciplinama ronjenja na dah - i u bazenu i u dubinu.

Priznanje za sve dosadašnje uspjehe

William Trubridge u subotu je osvojio zlato, Miguel Lozano srebro, a Mateusz Malina broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je tri puta zaredom bio neslužbeni ukupni pobjednik tri bazenska svjetska prvenstva zaredom, Čolak će tako na svom prvom dubinskom svjetskom prvenstvu i službeno primiti priznanje za sve dosadašnje iznimne sportske rezultate.

A sada - pravac Italija

Nakon brojnih protesta i odluka komisije na rubu regularnosti, ranije diskvalificiranom Stigu Prydsu iz Danske ipak je dopušten ponovljeni zaron disciplini CNF (ronjenje u dubinu bez peraja - Constant No Fins) nakon kojeg mu je dodijeljeno treće mjesto u toj disciplini. Tako je Čolak zauzeo četvrto mjesto u CNF-u zaronom od 71 m i za 11 metara popravio dosadašnji nacionalni rekord od 60 m koji je držao Tomo Vrdoljak. U disciplini CWT (ronjenje u dubinu s perajama) Čolak je osvojio srebrnu medalju i postavio novi nacionalni rekord zaronom od 108 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon AIDA Svjetskog prvenstva na Cipru, naš ronilac putuje na prvo Svjetsko dubinsko prvenstvo u organizaciji CMAS-a, druge najveće organizacije za ronjenje na dah na svijetu. Natjecanje se održava početkom listopada na otoku Ischia u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo