'Ovo je jedna od najgorih noćnih mora za roditelje'

Petnaestogodišnja američka gimnastičarka Jacoby Miles je na treningu pala na vrat i teško se ozlijedila.

23.11.2012.
8:47
VOYO logo

Uobičajeni gimnastički trening na dvovisinskim ručama se za mladu Jacoby Miles te njezine roditelje, trenere i kolege pretvorio u pravu noćnu moru.

Vježba koju je tisuće puta izvela bez problema pošla je po krivu te je pala na vrat. Nesretna djevojka je svojoj trenerici rekla kako se "izgubila" uoči drugog okreta (flipa), a liječnici su ustanovili da nije slomila kralježak, što ostavlja mogućnost djelomičnog oporavka, no doktori tvrde da će biti pravo čudo ako će moći stati na svoje noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedna od najgorih noćnih mora za roditelje. Shrvani smo, no ostaju nam nada i vjera da će se njezino stanje popraviti", izjavio je očajni otac Jason.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina trenerica Melanie Roach tvrdi da se ovakve nesreće događaju vrlo rijetko.

"Milijuni gimnastičara u cijeloj Americi treniraju svaki dan i nakon ove tragedije sam 'prekopala' cijelu zemlju kako bih doznala za još tri ovakva slučaja. Mislim da su šanse da ćete osvojiti jackpot na lutriji veće nego da će vam se dogoditi ovakva nesreća", izjavila je trenerica nesretne Jacoby.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika kaže da od tri milijuna mladih američkih gimnastičara između šest i 17 godina njih više od 25 tisuća svake godine završi u bolnici zbog raznih ozljeda, što je jednak broj ozlijeđenima u hokeju i lacrosseu, sportovima koji se smatraju nekim od najbrutalnijih kontakt sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očajni otac unesrećene Jacoby smatra da se njezinoj kćeri dogodio bizaran incident te ne želi druge roditelje navoditi na odluku da djeci zabrane bavljenje sportom.

"Mislim da se ovakve stvari zaista ne mogu predvidjeti i da se od njih ne možeš zaštititi. To nije nešto što planski možeš izbjeći. Bog ima razlog za sve što se događa", izjavio je Jason Miles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo