Ratko Rudić drastično smršavio!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u utorak u 18.30 sati igra utakmicu 5. kola Svjetske lige protiv Grčke, a stanje u našoj momčadi opisao je na presici u Zagrebu izbornik Ratko Rudić.

22.3.2011.
15:48
VOYO logo

Slavni vaterpolski trener već dugo nije bio u tako 'tankom' izdanju, a za sve je kriva operacija kuka, nakon koje je uslijedio oporavak u Krapinskim Toplicama. Zbog toga je i propustio utakmica s Nizozemcima, ali sada je opet uz svoje momke.

"Rehabilitacija još traje, no u punoj sam formi. Imam puno manje kila, petnaestak, ali nastavljam s istom energijom", izjavio je Rudić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova hrvatska reprezentacija spoj je mladosti i iskustva predvođena kapetanom Igorom Hinićem, ali i pomlađena debitantima kao što je talentirani vratar Medveščaka Petar Juraj Selem.

"Uvijek opserviramo najmlađe igrače, ovi koji su sada unutra nisu automatski članovi prve momčadi. Ovaj nastup u Svjetskoj ligi zato nam je važan. Teoretski smo osigurali Superfinale, no opet idemo po pobjedu za prestiž", zaključio je Rudić, dok je Hinić najavio kako 'problema protiv Grčke neće biti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našoj izabranoj vrsti pravi izazovi tek predstoje u sljedećih godinu dana. Već ovoga ljeta na rasporedu je Svjetsko prvenstvo u Šangaju, u siječnju 2012. godine će se održati EP u Eindhovenu, a potom i Olimpijske igre u Londonu. Zbog toga pomalo brinu katastrofične brojke o 'minusu' na računu Saveza i krizi, koja se zasad, na sreću, nije odrazila na igru naše reprezentacije.

"Situacija je ozbiljna, ali nije dramatična. Igračima, izborniku i stožeru dugujemo 160 tisuća eura za premije za zlato na ZG Euru. Dužni smo i LEN-i 500.000 eura kotizacije za organizaciju EP-a. Ukupno smo za 2010. u minusu oko tri milijuna kuna. Intenzivno radimo na tome da se pronađu sponzori, no to je izuzetno teško. Unatoč tome ne smijemo ni za lipu zakinuti sve mlađe pogone", izjavio je predsjednik Saveza Perica Bukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo