'A kako ćemo ovo drugačije nazvati nego namještaljkom!?'

U danskom Herningu održan je u petak ždrijeb za Europsko prvenstvo rukometaša početkom 2014. godine.

22.6.2013.
11:26
VOYO logo

Ždrijeb je održan na nevjerojatan način budući da su Danci kao domaćini dobili pravo u svaku od skupina smjestiti jednu reprezentaciju po svojoj želji. Unaprijed se tako znalo da će Danska biti u skupini A, Norveška u skupini B, Francuska u skupini C, a Švedska u skupini D.

Ždrijeb i priču o namještanju prokomentirao je za Sportski.net Zoran Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da su Danska i naša skupina ipak malo lakše od druge dvije? Pa je početna, samo što je onda ubitačna ona naša druga skupina - Francuzi, Rusi, Srbi i Poljaci. U prvom krugu će nam možda biti malo lakše i ako dobijemo četiri boda onda bi bilo realno da idemo u polufinale. A ako prenesemo samo dva bit će puno teže, ali opet, nije neizvodivo. Realno, mi ćemo igrat u polufinalu.

A domaćini Danci? Oni su si malo raskrčili put? Jesu, oni su si raskrčili. Smiješno je to, jer zašto onda uopće trebaš bit prvi u grupi ako si možeš maknuti najjače protivnike? Smiješno. To je najdirektnije miješanje u natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ste to prozvali namještaljkom... A kako drugačije to nazvati nego čistom namještaljkom? To nije poludirigirani ždrijeb, to je dirigirani ždrijeb. Danci misle, ako su platili, onda mogu i kupit, eto to je to.

Kako to mislite? Pa ako su platili Europskoj federaciji, znači da su kupili prvenstvo, oni su podredili sve da naprave sebi biznis iz toga. Da Norvežani dođu u dvoranu gdje će bit sve puno, da Šveđani dođu tamo gdje će bit ful puno, razumiješ? Šta je Kopenhagen-Malmö? To je prođeš most, Švedska je preko mosta. Sad ti je jasno zašto su naša dva glasa nestala kad se biralo tko će dobit' domaćinstvo za ovo prvenstvo, i zašto na to nitko nije znao odgovorit'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb je znači bio drugi krug iste priče, a što je sa sportskom pričom? Tko su favoriti, unatoč ovim manipulacijama? Mislim da je realno - Španjolska, Danska, mi i Francuzi. I Švedska je tu, jer igraju praktički kod kuće.

Skupina A (Herning): Danska, Češka, Makedonija, Austrija Skupina B (Aalborg): Španjolska, Island, Mađarska, Norveška Skupina C (Aarhus): Srbija, Francuska, Poljska, Rusija Skupina D (Kopenhagen): Hrvatska, Švedska, Bjelorusija, Crna Gora

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo