DOKUMENTARAC O IGRAČIMA / Stotine nogometaša pati od depresije nakon prekida karijere

Image

Carlisle je prošle sezone završio karijeru otkrivši kako i sam ima problema s depresijom, te kako je jednom pokušao i samoubojstvo. Svjestan kako je to veliki problem na 'otoku' snimio je dokumentarni film o depresiji i samoubojstvima igrača.

7.7.2013.
13:20
VOYO logo

Predsjednik Udruženja profesionalnih nogometaša Engleske (PFA) Clarke Carlisle (33) upozorio je u razgovoru za Daily Mail kako stotine nogometaša pati od depresije istaknuvši kao primjer svoj slučaj.

Carlisle je prošle sezone završio karijeru otkrivši kako i sam ima problema s depresijom, te kako je jednom pokušao i samoubojstvo. Svjestan kako je to veliki problem na "otoku" snimio je dokumentarni film o depresiji i samoubojstvima igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brojni igrači mi prilaze i tvrde kako s njima nešto nije u redu. Traže pomoć, no ne znaju kome bi se obratili. Svi traže izlaz nakon prekida karijere, a to nije jednostavno," kazao je Carlisle koji namjerava uvesti telefonsku liniju za pomoć nogometašima.

Carlisle je 16 godina bio profesionalni nogometaš igrajući za devet klubova među kojima i za Queens Park Rangers, Leeds Uniteda i Blackpool. Tijekom karijere je pokušao izvršiti samoubojstvo popivši tablete, a imao je i problema s alkoholizmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada kada je moja depresija utvrđena svako jutro uzimam lijek. To nije 'sretna pilula' koja će učiniti da moja tjeskoba nestane, ali mi drži mozak pod kontrolom," otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo