POTPUNI DEBAKL: / Cilic ekspresno 'otpuhnut' s terena

1.6.2015.
15:15
VOYO logo

Bio je to njihov peti meduosbni dvoboj i cetvrta uzastopna pobjeda Ferrera. Cilic je slavio samo u prvom dvoboju, 2009. na Australian Openu. U ponedjeljak, na terenu 1 teniskog centra Roland Garros, hrvatski tenisac nije imao nikakvih izgleda protiv vrlo raspolozenog Ferrera.

Lose je za Cilica krenulo vec od prvog gema u kojem je Spanjolac napravio prvi od pet breakova u mecu. Ferrer je u petom gemu udvostrucio prednost i nakon 33 minute napravio prvi korak prema cetvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spanjolski tenisac je breakom otvorio i drugi set. Kad je Cilic u sljedecem gemu propustio prve dvije prilike za break (15-40) te u sedmom gemu po cetvrti put izgubio servis, bilo je evidentno da ce u ponedjeljak tesko kompletirati kolekciju cetvrtfinala na Grand Slam turnirima.

Break u sedmom gemu treceg seta usmjerio je Ferrera prema pobjedi do koje je stigao nakon jednog sata i 51 minute borbe, iskoristivsi drugu mec-loptu. Spanjolcu je to sedmi cetvrtfinale u Parizu, po cemu se izjednacio s bivsim pariskim pobjednicima i teniskim velikanima Bjornom Borgom, Matsom Wilanderom i Ivanom Lendlom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazalost, Marin Cilic je i u trecem nastupu u osmini finala Roland Garrosa ostao bez osvojenog seta, bas kao sto je bio slucaj 2009. protiv Andyja Murrayja i 2010. protiv Robina Soderlinga. Ferrer je bio gotovo nepogresiv, napravio je samo deset neforsiranih pogresaka u tri seta, dok ih je hrvatski tenisac imao cak 43. Samo 63 posto osvojenih poena nakon pogodenog prvog servisa nedovoljno je za pobjedu protiv pariskog finalista iz 2013. godine.

Ferrer u cetvrfinalu ceka pobjednika dvoboja izmedu Britanca Andyja Murrayja i Francuza Jeremyja Chardyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku nedjeljnog dvoboja Rogera Federera i Gaela Monfilsa, Svicarac je lakocom izborio plasman u svoj 11. pariski cetvrtfinale. U nedjelju su prekinuli pri rezultatu 1:1 u setovima, a u nastavku je Federer bio potpuno nadmocan i slavio sa 6:3, 4:6, 6:4, 6:1. U borbi za polufinale suparnik ce mu biti sunarodnjak Stan Wawrinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo