AZZURI ODUŠEVILI U KIJEVU / Italija slavi Buffona, za Engleze opet kobni penali!

Image
Foto: AP

U četvrtfinalnom susretu Eura u Kijevu su nogometaši Italije pobijedili Englesku s 4:2 boljim izvođenjem kaznenih udaraca. U regularnom dijelu i nakon produžetaka je bilo 0:0. Italija u polufinalu igra s Njemačkom.

24.6.2012.
23:25
AP
VOYO logo

Engleska - Italija 0:0 (0:0), 2:4 nakon jedanaesteraca

Olimpijski stadion, Kijev. Gledatelja: 64 500. Pedro Proenca (Portugal)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazneni udarci: 0:1 Balloteli, 1:1 Gerrard, Montolivo promašio, 2:1 Rooney, 2:2 Pirlo; Young pogodio gredu, 2:3 Nocerino, Cole - Buffon brani, 4:2 Diamanti

ENGLESKA: Joe Hart, Glen Johnson, John Terry, Lescott, Ashley Cole, Milner (Walcott, 61), Gerrard, Parker (Henderson, 94), Ashley Young, Rooney, Welbeck (Carroll, 60).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALIJA: Buffon, Abate (Maggio, 90+1), Barzagli, Bonucci, Balzaretti, Pirlo, Marchisio, Montolivo, De Rossi (Nocerino, 80), Balotelli, Cassano (Diamanti, 78).

KIJEV - U četvrtfinalnom susretu EURA u Kijevu su nogometaši Italije pobijedili Englesku sa 4:2 boljim izvođenjem kaznenih udaraca. U regularnom dijelu i nakon produžetaka je bilo 0:0. Italija u polufinalu igra sa Njemačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo zanimljivo prvo poluvrijeme, sa dosta prigoda na obje strane. U drugom dijelu jedino su Talijani bili opasni, imali su tri "zicera", ali engleska mreža je ostala netaknuta. U produžecima nije bilo izrazitih prigoda, pa su o pobjedniku odlučili penali, a tu su ponovno gubitnici bili Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su na penale izgubili na SP 1990. (polufinale) od Njemačke, na EP 1996. također u polufinalu od Njemačke, na SP 1998. u osmini finala poraženi su od Argentine, a na EP 2004. i SP 2006. u četvrtfinalima su gubili od Portugala.

Image
Foto: AP

Prvo uzbuđenje na utakmici dogodilo se već u 3. minuti, kada je DeRossi sa 25 metara pogodio vratnicu. Englezi su brzo uzvratili, u 5. minuti desni branič GlenJohnson sa šest metara nije uspio zabiti, odnosno Buffon je odlično reagirao i spasio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova prigoda za Englesku u 14. minuti, dobar ubačaj Johnsona, a Rooney u padu glavom puca pored gola.

Najbolje prilike u prvom dijelu Talijani su imali u 25. i 41. minuti. U 25. minuti Balotelli je izbjegao zaleđe, ali njegov udarac sa vrha 16-erca uspijeva blokirati Terry. Još bolju šansu imali su "azzurri" u 41. minuti, Pirlo je ubacio na drugu vratnicu za Cassana, koji glavom spušta za Balotellija, ali talijanski napadač iz neposredne blizine puca preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balotelli je dobro zaprijetio i u 32. minuti kada je opalio poluvolej sa vrha kaznenog prostora, ali ravno u vratara Harta.

Početkom drugog poluvremena dvije stopostotne prilike za Italiju. U 48. minuti De Rossi je izbjegao zaleđe ali sa sedam metara puca pored gola. U 52. minuti još bolja šansa za Talijane, De Rossijev udarac sa 25 metara vratar Hart je odbio do Balotellija, koji puca iz prve, ali engleski golman ponovno odbija, no samo do Montoliva koji sa četiri metra promašuje gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Englezi su u drugom poluvremenu imali tek jednu polupriliku, u 65. minuti udarac Younga sa vrha 16-erca blokira Barzagli.

U završnici susreta, u 89. minuti, Talijani su mogli doći do pobjede. Marchisio je uposlio Nocerina, koji puca sa deset metara, ali Johnson blokira u zadnji tren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u produžecima su Talijani imali inicijativu, ali vrijedi spomenuti samo jednu situaciju, iz 101. minute kada je Diamanti pogodio vratnicu.

Kod izvođenja penala prvi su u prednosti bili Englezi, jer je u drugoj seriji Montolivo pucao pored gola. No, onda je Ashley Young pogodio gredu, a udarac AshleyjaColea obranio je Buffon. Pobjedu Talijanima donio je Diamanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo