VAŽNA PROVJERA PRIJE EURA / Izbornik Bilić upozorio igrače uoči Švedske

Image
Foto: PIXSELL

Slaven Bilić nije želio govoriti o sastavu koji će u srijedu istrčati na travnjak stadiona Maksimir, ali niti o suparnicima koji nas očekuju na predstojećem Europskom prvenstvu.

28.2.2012.
14:24
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Neki igrači će na utakmici protiv Švedske zacementirati svoje mjesto među putnicima na europsko prvenstvo, dok će neki možda kompromitirati svoje pozicije, naglasio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije SlavenBilić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg prijateljskog ogleda protiv Švedske na stadionu u Maksimiru.

"Očekuje nas vrlo važna provjera. Već sam istaknuo kako će to biti posljednja provjera prije objave kandidata za EP. Švedska je veliki suparnik i sutra želimo dobar rezultat. Neki će sutra zacementirati svoju poziciju u reprezentaciji, dok će neki možda kompromitirati svoje mjesto," naglasio je hrvatski strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić je pohvalio izvanredan angažman svojih igrača na treningu kazavši da bi bilo sjajno kada bi to ponovili i na utakmici. Nije želio govoriti o sastavu koji će u srijedu istrčati na travnjak stadiona Maksimir, ali niti o suparnicima koji nas očekuju na predstojećem Europskom prvenstvu.

"Do početka EP-a ima još dosta vremena, ispred nas je Švedska i želimo se koncentrirati na tu utakmicu," dodao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući švedsku igru Bilić je istaknuo važnost 'trke i kompaktnosti'. "Protiv Švedske nitko nema izgleda statičnom igrom s nedovoljno trke. Bit će to dobar ispit i za Irce koji također igraju s mnogo trke."

Na upit strahuje li od mogućih ozljeda, Bilić se nasmijao. "Ne idemo na bungee jumping pa da strahujem od ozljeda. Idemo igrati nogomet," poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilića, kao niti njegove prve suradnike, AljošuAsanovića i NikoluJurčevića, nisu previše naljutili medijski ispadi VedranaĆorluke koji je poručio kako ne želi igrati na lijevom boku.

"Ćorluka će igrati ono što nas trojica procijenimo da treba igrati. On može igrati jednako kvalitetno na više pozicija," zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druženje s novinarima je održano u salonu Hyundai auto Zagreba, novog sponzora Hrvatskog nogometnog saveza. Uoči samog početka novinarske konferencije ugovor o suradnji u ime Hyundaia je potpisao direktor BorisAntolović, a u ime Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) VlatkoMarković.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike