OD BONDA DO NIRVANE / Marc Forster režira Cobainov biopic?

Image

Mjesecima najavljivani film o pokojnom grunge heroju konačno dobiva svog redatelja.

24.2.2009.
16:59
VOYO logo

Biografski film o nesretnom vođi Nirvane Kurtu Cobainu po svemu sudeći konačno se "dokopao" redatelja - u pitanju je Marc Forster, autor    
"Zrna utjehe", posljednje avanture Jamesa Bonda, i oskarovskog miljenika "Monster's Ball".                       

Film će, kako se i najavljivalo, biti baziran na Cobainovoj biografiji "Heavier Than Heaven" američkog novinara i rock kritičara Charlesa Crossa koju će u scenarij pretvoriti David Benioff, najpoznatiji po cijenjenoj drami "25. sat". Forster je navodno, u čitavu priču upao nakon što je "otkriveno" da je veliki obožavatelj slavnog grunge benda. Filmski mediji javljaju kako je njegovo potpisivanje ugovora s producentima pitanje dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko mjeseci pisalo se i da će Kurtova udovica Courtney Love sudjelovati u ulozi supervizora čitavog projekta, no nikakvih potvrda u međuvremenu nije bilo.

Kurt Cobain oduzeo si je život 5. travnja 1994. godine u svom domu u Seattleu nakon dugogodišnje borbe s depresijom i ovisnošću o heroinu. Njegov utjecaj i značaj, međutim, s godinama su narasli do neslućenih razmjera i danas stoji "rame uz rame" s drugim rock velikanima koji su otišli mladi (Jimi Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin...).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo