'Odlazak na misu je osobna stvar'

Anketa Net.hr-a pokazala je da je za 68 posto građana prisustvovanje ministara na misi povodom Dana državnosti stvar osobnog izbora.

26.6.2012.
15:58
VOYO logo

Razumijemo da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao svetoj misi povodom Dana državnosti. On je deklarirani katolik, vjernik koji jednom sedmično, ili kada posao dozvoli, zatraži oprost od boga. U to smo sigurni, jer barem jednom ga je objektiv fotoaparata uhvatio kako lupajući po prsima izgovara: "Moj grijeh, moj preveliki grijeh".

Razumijemo i zašto premijer Zoran Milanović nije došao na svetu misu, a svoj postupak je i sam objasnio. Smatra da tamo treba biti na Božić iz osjećaja bliskosti s građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se digla velika rasprava oko toga jesu li Milanović i ministri pogriješili, pravo je pitanje što je predsjednik Ivo Josipović, deklarirani agnostik, radio na jučerašnjoj službi bogu? Vjerojatno je to pitanje koje je svakom vjerniku odnosno ateistu prošlo kroz glavu. Možda je samo želio biti tamo gdje bi ga većina građana očekivala.

Pokazalo se, međutim, da većina čitatelje u našoj anketi ne bi zamjerila Josipoviću i da se nije pojavio kao što nije zamjerila ni ostalim kolegama političarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anketa Net.hr-a pokazala je da je za 68 posto građana prisustvovanje ministara na misi povodom Dana državnosti stvar osobnog izbora. No, da su ministri pogriješili izostankom sa svete mise, smatra čak 32 posto čitatelja Net.hr-a.

Ili, drugim riječima rečeno, više od 30 posto čitatelja smatra da su trebali postupiti onako kako je to napravio Josipović. Doći - radi kamera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike