žrtve najmodavca? / Novi detalji u slučaju 'zazidane' zadarske obitelji: moguće je da u bizarnoj situaciji ostanu godinama, evo kako svaki dan prilaze kući u kojoj žive

U RTL-u Danas emitirali smo priču o zazidanoj zadarskoj obiteji u kući koju namjeravaju otkupiti. Danas nam se javio i susjed koji je podigao zid na svojoj parceli te im poručio da oni nisu njegovi zatočenici već zatočenici vlasnika kuće u kojoj su podstanari

28.11.2017.
19:19
VOYO logo
Image

Sporni zid koji je izgradio susjed: evo kako obitelj Mišković iz Zadra svaki dan dolazi do kuće u kojoj žive

Image

Sporni zid koji je izgradio susjed: evo kako obitelj Mišković iz Zadra svaki dan dolazi do kuće u kojoj žive

Zid zbog kojeg je obitelj Mišković doslovno zarobljena  u vlastitom domu - i dalje stoji. 

No, putem odvjetnice iz Njemačke se javio Jovan Kanazir -  čovjek koji je dao izgraditi zid oko svoje parcele. Poručuje da nije  nikakav tamničar nego samo štiti svoje vlasništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je mene zvao, on je bio ogorčen, on je jednostavno plakao na telefon da kako se njega kroz medije provlači da je on kao neki terorista, monstrum koji zatoči susjede u svoju kuću da nema izlaza", izjavila je Ivana Raspović, odvjetnica Jovana Kanazira.

Obitelj Mišković, podstanar je kod Mirka Novakovića koji živi u Srbiji i od kojeg otkupljuju kuću. U kuću su ulazili s jedine strane gdje nije bilo ništa izgrađeno. Vlasnik Novaković izgubio je ranije spor s drugim susjedom a uz to i pravo prolaza uz rub parcele na mjestu gdje je sada ovaj kamin. Miškovići su zato počeli koristiti pristup preko Kanazirove parcele.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj pristup koji su oni koristili kao pristupni put, to i nije pristupni put jer za to morate imati sudsku odluku. Oni su zapravo da bi došli do ove kuće uzurpirali i koristili gotovo pola nekretnine od tužitelja", dodala je odvjetnica Raspović.

Kanazir je zato odlučio ograditi svoju parcelu jer na njoj planira graditi i za to zatražiti građevinsku dozvolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom mjestu nalazila se ranije kuća obitelji Kanazir, a oni tvrde da su  zid dali podići na mjestu gdje se i ranije nalazio dvorišni zid.

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnica Mirka Novakovića nam je u telefonskom razgovoru rekla da je njenog klijenta iznenadilo podizanje zida jer se ranije s Kanazirom dogovarao oko otkupa puta preko njegove parcele po tržišnoj cijeni zemljišta. Podstanari najmoprimci ipak ne odustaju od kupnje kuće okružene i zidovima i problemima 

"Na koji god način taj zid postoji ili ne, mi tu živimo i nije nikakvi način da nas ograde. Sudski ok, i to će se riješiti sudski, ali dok se ne riješi sudski, da mi preskačemo preko zida meni to nije normalno, nije ljudski", kazala nam je Merica Mišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekaju da sud odluči na koji način će i od koga otkupiti nužni prilaz. A do tada u bizarnoj situaciji moguće da ostanu i godinama... 

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike