POSTOJI I SNIMKA / Policija uhvatila Turudića u laži: 'To je nelagoda. Pusta cesta, zašto se baš za mene zalijepio...'

'Ja sam ubrzao, to i jest moj krimen, ja jesam vozio koliko je tamo registrirano...'

27.9.2019.
21:50
VOYO logo

Čeka li predsjednika zagrebačkoga Županijskog suda Ivana Turudića neka stegovna mjera zbog sumnji da je vozeći prebrzo automobilom bježao policiji? Znat će se sljedeći tjedan kad o tome odluku donese predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa.

U međuvremenu policija i dalje stoji pri tvrdnji - da policajci nisu pridonijeli sučevoj brzoj vožnji te da se sve jasno vidi na snimci. Kako je zapravo izgledala vožnja suca Turudića po bjelovarskoj obilaznici - o tome svatko ima svoju priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Turudić tvrdi kako je brzoj vožnji pridonijela policija koja se za njega zalijepila, policija i danas ostaje kod istog:

"Ja sam provjerio s načelnikom Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske što se dogodilo u tom predmetu. Prema svim informacijama - policajac je profesionalno radio  svoj posao", izjavio je ravnatelj Policije Nikola Milina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijsko postupanje trajalo je tridesetak sekundi, a na snimci se navodno vidi kako je policija od Turudićeva automobila udaljena 50 metara. On tvrdi kako nije bježao, već da je stao na njihovo upozorenje.

"To je nelagoda, nelagoda. Pusta cesta, zašto se baš za mene zalijepio? Ja sam ubrzao, to i jest moj krimen, ja jesam vozio koliko je tamo registrirano."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A vozio je 132 kilometra na sat, što je za 40 više od dopštene brzine. Iako je cijeli slučaj pravomoćno završen i suđenje nije bilo zatvoreno za javnost, policija poručuje kako snimku neće objaviti.

"Ako bude potrebe, sud će dati o tome informaciju", kazao je Milina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da u policijskom postupanju nije bilo ništa sporno, uvjeren je i resorni ministar koji s Turudićem ne želi ulaziti u svađu.

"Ono što je meni bitno - da policija radi u skladu sa zakonom", naglašava ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka GLAS zatražila je Turudićevu ostavku. Tvrde, riječ je o čovjeku koji je na čelu najvećeg suda u državi, što je posebna pozicija i trebao bi biti primjer ostalima.

"Gospodin Turudić nije ni mesar ni dimnjačar, nego sudac. Sve ove njegove naknadne izjave kojima zapravo vrlo nemušto pokušava manipulirati znak su da je neodgovoran prema vlastitoj dužnosti", smatra zastupnik GLAS-a Goran Richembergh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovime pozivaju i Državno sudbeno vijeće da utvrdi Turudićevu odgovornost. No, prije svega - odluku sljedeći tjedan donosi Đuro Sessa.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo