analiza i ispitivanje / U Osijeku otvoren najmoderniji laboratorij za ispitivanje plinova i električnih veličina

Image
Foto: sib.hr

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.715,99 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

31.8.2018.
12:57
sib.hr
VOYO logo

U novouređenim prostorima tvrtke Cras d.o.o. na Vinkovačkoj cesti, pušten je u funkciju istraživačko-razvojni laboratorij koji će se koristiti za analizu i ispitivanje tehničkih plinova i električnih veličina. Laboratorij je opremljen najmodernijim uređajima kojima će se koristiti inženjeri tijekom procesa razvoja novih proizvoda, piše sib.hr.

Naime, kroz EU projekt „Ulaganje u inovativna rješenja i razvoj niskoenergetske sušare“ kojeg zajednički provode tvrtka Cras d.o.o. iz Osijeka i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek razvija se prototip sušare koja će trošiti puno manje električne energije u odnosu na standardne sušare. Sušara će se koristiti u minimalno dva sektora: hotelijerstvo (sušionice rublja) te u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji (sušenje voća, povrća i bilja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.715,99 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 1.038.814,37 kn, dok razliku u iznosu od 460.901,62 kn osiguravaju tvrtka Cras d.o.o. i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek.

Projekt je počeo 01. srpnja 2017. godine, a trajat će 24 mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo