FANTASTIČNA UTAKMICA BOGDANOVIĆA: / Hrvat pružio predstavu za pamćenje; O ovom će se još dugo pričati

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Bojan Bogdanović odigrao najbolju utakmicu u ovoj sezoni

29.10.2019.
6:50
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović briljirao je u dresu Utah Jazza u noći sa ponedjeljka na utorak po hrvatskom vremenu. Babo je u tijesnoj pobjedi svoje momčadi na gostovanju u vrućoj Arizoni nad Phoenixom Darija Šarića 96:95, za 37:19 minuta igre ubacio osobni season - high 29 poena uz 5 skokova i 2 asistencije. Šarić, na drugoj strani, i nije bio tako uspješan. Iako je od svog trenera Monty Williamsa na raspolaganje dobio 20:43, Šibenčanin je imao skroman učinak od 4 poena, 1 skoka i 3 dodavanja.

Dobar statistički učinak Bogdanovića

Kako je izgledala utakmica Sunsa i Jazza možete vidjeti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Bogdanović je iz igre gađao 8-13, za tricu 4-8, pogodio je i 9 od 9 slobodnih bacanja. Imao je jednu blokadu, dvije ukradene lopte i pet pogrešaka. Odlično ga je pratio Donovan Mitchell s 25 poena. Čini se kako se Bogdanović i Mitchell sve više uigravaju i mogli bi u ovoj sezoni činiti ubojiti tandem. Ako im se bude pridodavao još po mogućnosti prvi centar momčadi Rudy Gobert, koji je upravo i to napravio i Sunsima zabio 15 poena uz 18 skokova, onda bi Jazzeri mogli igrati itekako važnu ulogu na Zapadu. Što se tiče poražene momčadi, u njoj je najviše pokazao Kelly Oubre Jr. s 18 poena, 3 skoka i 3 dodavanja. Booker je dodao 21 poen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nervoza s obje strane

Susret u Phoenixu obilježila je nervoza s obje strane, a prednjačio je ponajbolji igrač Sunsa Devin Booker s nekoliko nepromišljenih prekršaja, a upravo je njegov prekršaj na Donovanu Mitchellu kod rezultata 95-95 0.4 sekunde prije kraja i presudio pobjednika. Mitchell je krenuo u prodor, a na polaganju ga je Booker nepropisno zaustavio i dopustio mu dva slobodna bacanja. Mitchell je pogodio prvo i promašio drugo bacanje što je bilo dovoljno za pobjedu Jazza.

'Nismo spustili glave dolje nakon pogrešaka'

Ugledni američki Yahoo NBA u svom izvještaju piše kako je Jazz pobijedio unatoč šutu od 38 % iz igre i čak 23 pogreške. "Pobijedili su zahvaljujući dobroj obrani, posebno u posljednjim minutama susreta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo spustili glave dolje nakon tih pogrešaka. Vratili smo se i stvarno radili na tome da to prekinemo. Kad to činiš, onda imaš šansu. Imali smo nekoliko jako dobrih akcija", kazao je nakon pobjede trener momčadi Quin Snyder .

U posljednju četvrtinu se ušlo s rezultatom 70:70, da bi Sunsi poveli pet razlike vezanom serijom koševa. "Utakmica je bila u egalu", pišu Amerikanci. kad je Bogdanović zabio brzo polaganje i bio fauliran 1:45 do kraja. Pogodio je oba za vodstvo Jazza 95:92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi ostvarili treću pobjedu sezone, Zubac ubacio 7 poena

I Los Angeles Clippersi ostvarili su treću pobjedu sezone u svom četvrtom nastupu svladavši na svom terenu Charlotte Hornetse sa 111-96, a hrvatski centar Ivica Zubac igrao je 20 minuta i ubacio sedam koševa (šut za dva 3-5, slobodna bacanja 1-1) uz šest skokova, jednu asistenciju i čak pet blokada. Odličan je kod pobjednika bio Kawhi Leonard s 30 ubačaja, sedam skokova i šest asistencija, Lou Williams je ušavši s klupe dodao 23, dok je u sastavu gostiju šest igrača imalo dvoznamenkast učinak, a najefikasniji je bio Terry Rozier sa 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja igrao 19 minuta i postigao osam koševa

San Antonio Spursi zadržali su stopostotni učinak i nakon trećeg nastupa 113-110 domaćom pobjedom protiv Portland Trail Blazersa u utakmici punoj preokreta. Gosti iz Portlanda poveli su sa 19 razlike u prvoj četvrtini, samo da bi Spursi sredinom četvrte četvrtine imali 19 razlike. Ipak, uslijedio je veliki povratak Blazersa u režiji Damiana Lillarda koji je polaganjem smanjio na 109-108 1:10 minuta prije kraja. Nakon što je DeMar DeRozan promašio slobodno bacanje kod rezultata 113-110, gosti su imali priliku tricom izboriti produžetak, ali pokušaj Lillarda nije prošao kroz obruč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DeRozan je sa 27 koševa predvodio Spurse, Derrick White je dodao 21 za pobjednike, dok su kod gostiju ponovno najbolji bili Lillard sa 28 ubačaja, devet skokova i sedam asistencija te CJ McCollum sa 27 pogodaka. Mario Hezonja je za Portland igrao 19 minuta i postigao osam koševa (šut za dva 0-2, trica 2-5, slobodna bacanja 2-2) uz šest skokova i po jednu asistenciju, osvojenu loptu i blokadu. Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio.

Bender i Žižić nisu igrali

U još jednom dvoboju momčadi koje u svojim redovima imaju hrvatske igrače Milwaukee Bucksi lako su sa 129-112 kao domaćini svladali Cleveland Cavalierse, a ni Dragan Bender kod Bucka niti Ante Toni Žižić kod Cavsa nisu ulazili u igru. Kod domaćih je sedam igrača postiglo dvoznamenkast broj koševa od čega svi igrači iz petorke, a najviše je ubacio Khris Middleton 21, dok su dva visoka igrača gostiju imala "double-double" učinke, Tristan Thompson je ubacio 17 koševa uz 13 skokova, a Kevin Love 15 poena uz 16 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvaci Toronto Raptorsi na svom su terenu svladali Orlando Magic sa 104-95. Kyle Lowry sa 26 i Pascal Siakam sa 24 poena bili su najefikasniji kod domaćih, dok je Jonathan Isaac ubacio 24 za goste.

Warriorsi došli do tek prve pobjede u sezoni

Momčad koja je igrala u velikom finalu u posljednjih pet sezona Golen State Warriorsi ostvarila je prvu pobjedu u novoj sezoni u svom trećem nastupu svladavši na gostovanju New Orleans Pelicanse sa 134-123. Draymond Green ostvario je "triple-double" sa 16 koševa, 17 skokova i 10 asistencija, dok je Stephen Curry ubacio 26 poena i podijelio 11 asistencija. Kod domaćih, koji su i dalje bez pobjede, najučinkovitiji je bio Brandon Ingram sa 27 ubačaja i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo u Atlanti

Vrlo je zanimljivo bilo u Atalnti gdje su domaći Hawksi ugostili Philadelphia 76-erse u utakmici do tada neporaženih sastava. Na kraju su sa 105-103 slavili gosti uz vrhunsku predstavu Joela Embiida koji je postigao 36 koševa uz 13 skokova uključujući i oba slobodna bacanja za konačnih 105-103 5.3 sekundi prije kraja. U preostalom vremenu je najstariji igrač lige Vince Carter promašio tricu za pobjedu Hawksa kod kojih je najefikasniji bio Trae Young sa 25 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houston Rocketsi svladali su Oklahoma City Thunder sa 116-112 u prvoj utakmici Russella Westbrooka protiv momčadi za koju je igrao 11 godina. Westbrook je loše krenuo u susret, ali je na kraju umalo ostvario "triple-double", zaustavio se sa 21 košu, 12 skokova i devet asistencija. Rocketse je do pobjede predvodio James Harden sa 40 ubačaja, dok su sa po 22 pogotka najbolji kod Thundera bili Shai Gildeous-Alexander i Dennis Schroeder.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:

Phoenix - Utah 95-96 Dario Šarić igrao je 21 minutu za Phoenix i postigao 4 koša (šut za dva 0-1, trica 1-1, slobodna bacanja 1-2) uz 1 skok i 3 asistencije Bojan Bogdanović igrao je 37 minuta za Utah i postigao 29 koševa (šut za dva 4-5, trica 4-8, slobodna bacanja 9-9) uz 5 skokova, 2 asistencije, 2 osvojene lopte i 1 blokadu LA Clippers - Charlotte 111-96 Ivica Zubac igrao je 20 minuta za LA Clipperse i postigao 7 koševa (šut za dva 3-5, slobodna bacanja 1-1) uz 6 skokova, 1 asistenciju i 5 blokada San Antonio - Portland 113-110 Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio Mario Hezonja igrao je 19 minuta za Portland i postigao 8 koševa (šut za dva 0-2, trica 2-5, slobodna bacanja 2-2) uz 6 skokova, 1 asistenciju i 1 blokadu Milwaukee - Cleveland 129-112 Dragan Bender nije ulazio u igru za Milwaukee Ante Toni Žižić nije ulazio u igru za Cleveland Atlanta - Philadelphia 103-105 Toronto - Orlando 104-95 Detroit - Indiana 96-94 New York - Chicago 105-98 Sacramento - Denver 94-101 Houston - Oklahoma City 116-112 New Orleans - Golden State 123-134

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo