KAKO JE JORDAN PRIZEMLJIO MLADOG I BAHATOG PAYTONA: / 'Govorio sam mu sr*nja, sljedeću utakmicu završio sam bez poena'

Image
Foto: Profimedia

Bullsi su te sezone osvojili NBA naslov, a onda još pet. Na putu do jednog u finalu su svladali legendarnu momčad Sonicsa predvođenu Paytonom i Kempom

24.4.2020.
23:49
Profimedia
VOYO logo

Kao da smo opet u 1996. godini, Michael Jordan opet je najveća sportska zvijezda u svijetu. Dokumentarac "The Last Dance" ponovo je potaknuo neke stare priče, a počele su se otkrivati neke nove vezane za legendarnu generaciju Bullsa. Jednu od takvih ispričao je za Players Tribune legendarni razigravač Seattle SuperSonicsa Gary Payton, inače jedan od najboljih obrambenih bekova u NBA povijesti.

Paytonova priča stiže iz njegovog prvog susreta s Bullsima davne 1990. godine još dok je bio rookie. U predsezoni sa svojim je Seattle SuperSonicsima igrao je protiv momčadi koja još uvijek nije osvojila nijedan naslov prvaka, a Jordan je bio strašan, ali još uvijek nije imao toliko poštovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazim ja na utakmicu, drugi izbor drafta, nije me briga za Jordana. Vidio sam ga prije, znao sam da je dobar, ali mislio sam da nije baš toliko dobar", počeo je Payton priču u svom stilu.

"MJ je bio na klupi većinu utakmice, a ja nisam shvaćao da je to predsezona i MJ ne igra punom parom. B.J. Armstrong me čuvao i zabio sam mu 19 poena. Bio sam rookie i počeo sam ludovati. Govorio sam razna sranja B.J.-u, trčao na klupu i govorio sranja Jordanu. Osjećao sam se fantastično", ispričao je Payton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Chicago Bulls guard Ron Harper (R) smiles as Seattle SuperSonics guard Gary Payton (L) and forward Shawn Kemp have words 7 June late in the fourth quarter of game two of the NBA Finals at the United Center in Chicago. The Bulls won the game 92-88 to take a 2-0 lead in the series., Image: 68503502, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BRIAN BAHR / AFP / Profimedia

STRUČNJAK KOJI JE S PETROVIĆEM, KUKOČEM I RAĐOM POKORIO SVIJET O JORDANU: ‘S njim se nije moglo igrati. Znate li što nam je napravio poslije utakmice?’

Image
STRUČNJAK KOJI JE S PETROVIĆEM, KUKOČEM I RAĐOM POKORIO SVIJET O JORDANU: /

'S njim se nije moglo igrati. Znate li što nam je napravio poslije utakmice?'

Image
STRUČNJAK KOJI JE S PETROVIĆEM, KUKOČEM I RAĐOM POKORIO SVIJET O JORDANU: /

'S njim se nije moglo igrati. Znate li što nam je napravio poslije utakmice?'

Bolno prizemljenje

No tko visoko leti - nisko pada. Payton je svoj pad doživio nakon nekoliko tjedana kad su se Sonicsi sastali s Bullsima u regularnoj sezoni. Svi su tad pričali kako Jordan stiže u grad, ali Payton je mislio da neće biti problema. Pa zabio im je 19 poena u prošloj utakmici, što tu može poći krivo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izašli smo na teren, svi su se rukovali, ali MJ nije htio dati meni ruku. Okrenuo se B.J.-u i rekao mu: 'Ostavi jebenog rookieja meni'. Pomislio sam: 'OK, samo neka dođe", ispričao je Payton.

"Utakmica je krenula, a Phil je počeo zvati akcije za Jordana. Četiri, pet šest puta zaredom je zabio, jednostavno je bio na višoj razini nego što sam mislio. Za nekoliko minuta sam u problemima s prekršajima. Trener me zove na klupu i ne ulazim do kraja utakmice. Završio sam tu utakmicu s nula poena, igrao sam sedam ili osam minuta. Jordan je imao 33 poena", ispričao je Payton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije kraja utakmice Jordan je prišao klupi i Paytonu rekao:

"Ona sranja koja si govorio u predsezoni... Evo, ovo je pravo, dobrodošao u NBA, maleni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bullsi su te sezone osvojili NBA naslov, a onda još pet. Na putu do jednog u finalu su svladali legendarnu momčad Sonicsa predvođenu Paytonom i Kempom.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo