ŽESTOKO / Legendi hrvatske košarke stigao odgovor iz Beograda: 'Franjo neka iznese dokaze, ali znamo otkud sve ovo dolazi... Ne iz Zagreba'

Image
Foto: HaloPix/PIXSELL

Franjo Arapović je izjavio da je Crvena Zvezda 2014. kupila mjesto u Euroligi od Cibone za 800.000 eura

21.3.2023.
16:20
HaloPix/PIXSELL
VOYO logo

Franjo Arapović, proslavljeni hrvatski košarkaš i otac bivšeg igrača Cibone Marka Arapovića, u utorak je izjavio da je Crvena Zvezda 2014. kupila mjesto u Euroligi od Cibone za 800.000 eura.

Image
OVO JE VELIKO /

Legenda hrvatske košarke: 'Cibona je prodala Zvezdi mjesto u Euroligi, onaj koji je uzeo najviše sada gradi apartmane'

Image
OVO JE VELIKO /

Legenda hrvatske košarke: 'Cibona je prodala Zvezdi mjesto u Euroligi, onaj koji je uzeo najviše sada gradi apartmane'

Podsjetimo, Cibona je 2014. napravila neviđenu senzaciju na Final Fouru regionalnog natjecanja u Beogradu. Cibosi su u polufinalu svladali favoriziranu Zvezdu, a kasnije i osvojili naslov nakon što su u finalu slavili protiv Cedevite koja je senzacionalno eliminirala Partizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iako su na terenu izborili plasman u elitno natjecanje, zbog teške financijske situacije u klubu odustali su od sudjelovanja te je njihovo mjesto zauzela Zvezda.

Arapović, čiji je sin tada branio boje Cibone, tvrdi da je Zvezda Ciboni platila ogroman novac za plasman u elitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oni (Cibona) prodaju Euroligu Zvezdi, a znamo da je prodana. Sada čovjek koji je najviše uzeo gradi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim, sve se zna. Otvorimo ga. Gledam televiziju gdje predsjednika Zvezde Nebojšu Čovića novinarka pita otkud joj informacija da su prije dva dana u Ljubljani kupili Euroligu od Cibone za 800.000 eura, a on kaže da je to puno manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB. I što sad?”, prisjetio se Franjo Arapović u podcastu “ProSporta”.

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Ekspresni odgovor

Ta je njegova izjava glasno odjeknula i nije se dugo trebalo čekati na odgovor Crvene Zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje KK Crvena Zvezda prenosimo u cijelosti:

"KK Crvena zvezda Meridianbet najoštrije demantira navode nekadašnjeg hrvatskog košarkaša, Franje Arapovića koji je gostujući u jednom tamošnjem mediju, iznio grubu neistinu da je „KK Crvena zvezda platio rukovodiocima Cibone 800 tisuća eura kako bi igrao Euroligu 2014.godine“? Ako ima bilo kakve materijalne dokaze, umjesto što očigledno koristi KK Crvena zvezda za neke lokalne razmirice u hrvatskoj košarci, pozivamo Arapović Franju da ih i iznese. I nama kao klubu bi bilo vrlo zanimljivo čuti završnicu ove svojevrsne bajke, izrečene od čovjeka koji odavno nema nikakav kredibilitet, i koji je svojevremeno kao razlog za odstranjivanje iz reprezentacije od strane velikana srpske košarke Dušana Ivkovića navodio svoju „nacionalnu pripadnost“?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franjo Arapović bi zato umjesto što spominje Crvenu Zvezdu, kada već iznosi neistine, o svemu trebao prvo porazgovarati s tadašnjim predsjednikom KK Cibona Acom Petrovićem i direktorom Domagojem Čavlovićem, posebno oko apartmana na Jadranskom moru i „fantomskog ručka“ u Ljubljani koga nikada nije bilo! Posebno je zanimljivo da se Franjo baš sada „prisjetio“ ovakvog detalja, i odlučio da nas sve „prosvijetli“ ovakvom neistinom u koju samo budale, naivni, klimakterični, ili ljudi pod utjecajem nekih psihoaktivnih supstanci mogu vjerovati!

KK Crvena zvezda Meridanbet je jasno što se radi, tko to radi, iz kog centra dolazi ova neistina i manipulacija, djelovanje pojedinih medija i njihove kampanje – i to svakako nije Zagreb. Umjesto bilo kakvog objašnjavanja ovakvih budalaština i uplitanja u „blato“ na koje se mnogi drugi pozivaju prethodnih dana, KK Crvena zvezda poziva naše navijače da prepoznaju trenutak i sve što se dešava oko kluba, podrže ekipu u utakmici 30.kola Eurolige protiv Baskonije, jer mnogi pokušavaju da „zaborave“ da je do kraja takmičarske sezone ostalo još više od 3 mjeseca, a da je jedini trofej u ovoj sezoni do sada osvojila ekipa Crvene Zvezde. Budite uz našu momčad i pružite podršku ekipi u četvrtak na utakmici s ekipom iz Vitorije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo