'Spremamo im jednu plaću, no ona se mora zaslužiti'

'Igračima ovih dana spremamo jednu plaću, no ona se mora zaslužiti.

11.4.2011.
22:08
VOYO logo

Cibona je i dalje u silaznoj putanji. Rezultatski. Uvjerljiva pobjeda nad nejakim Zabokom nikoga nije zavarala jer istina je isplivala odmah potom na Gripama.

Nakon što su se, prvi put nakon 20 godina, oprostili od Eurolige, Vukovima sada prijeti prvo neigranje u doigravanju domaćeg prvenstva, ali i prvi neulazak u NLB ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je u opasnosti, strahujem zbog toga, no ja i dalje vjerujem da ćemo završiti među četiri najbolje domaće momčadi. I ne samo to, vjerujem da ćemo se dovoljno oporaviti da ćemo imati argumenata da izađemo pred ljude iz Eurolige sa zamolbom da nam daju pozivnicu za kvalifikacije", izjavio je direktor Cibone Zdenko Antunović.

Direktor kaže da je i u Splitu vidio da je novi trener Josip Vranković napravio pomak, ali i da je momčad i u ovakvom nesređenom stanju morala pobijediti Žute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremamo im ovih dana jednu plaću, no ona se mora zaslužiti. Ukupna je mjesečna plaća momčadi milijun kuna, a klubovi od kojih gube nemaju toliki cjelogodišnji proračun. Jedva čekamo da ova sezona završi, a kada sredimo klub, u njemu će igrati samo oni koji se naježe od ponosa što nose Cibonin dres", tvrdi Antunović.

Podsjetimo, nakon pet kola Cibona ima omjer 1-4 i zaostaje dvije pobjede za četvrtoplasiranim Splitom, koji je u prednosti i zbog međusobne pobjede. Što će se dogoditi bude li Cibona peta, iza Zadra i Splita? Hoće li ostati bez NLB lige? Pitali smo to izvršnog direktora lige Romana Lisca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadar je ispao i ne može igrati, a ni Cibona, premda je osnivač lige, neće imati nikakvu povlasticu, ali još će moći dobiti pozivnicu ako bude među pet u domaćem prvenstvu. Vodstvo lige tada ima diskrecijsko pravo da joj ponudi pozivnicu koju treba platiti 150.000 eura. No, meni se čini da bi im i to bilo jeftinije nego plaćati smještaj i putovanja po hrvatskoj ligi", ustvrdio je Lisac, dodavši kako su istinite priče da se za igranje u NLB ligi zanimaju i Makabi i Efes Pilsen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo