Velicanstvena pobjeda: Srbija pokazala Hrvatskoj kako se to radi

Kosarkaska reprezentacija Srbije izborila je plasman u cetvrtfinale svjetskog prvenstva nakon sto je u Madridu u dvoboju osmine finala deklasirala Grcku 90:72 (23:20, 23:22, 18:13, 26:17).

7.9.2014.
20:14
VOYO logo

Grcka je u prvom krugu jedina uz Spanjolsku i SAD imala svih pet pobjeda, dok je Srbija u skupini ostvarila svega dvije pobjede i tri poraza.

I u osmini finala se ocekivao nastavak grcke serije, no odabranici Aleksandra Dordevica pruzili svoju najbolju predstavu na prvenstvu i uvjerljivo slavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbiju su do pobjede predvodili Bogdan Bogdanovic s 21 kosem, Miroslav Raduljica sa 16 koseva i sest skokova, te Milos Teodosic s 12 koseva. Kod Grka najefikasniji su bili Nick Calathes s 14, te Nikos Zisis i Georgios Printezis s po 12 koseva.

U cetvrtfinalnom ogledu Srbija ce igrati protiv pobjednika susreta izmedu Brazila i Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Litvanski kosarkasi izborili su cetvrtfinale Svjetskog prvenstva svladavsi u Barceloni Novi Zeland s 76:71 (36:26).

Teze od ocekivanja prosli Novozelandane, iako je vec nakon prve cetvrtine bilo 23:9 za europsku momcad. Novozelandani su sedam minuta prije kraja dvoboja cak i poveli (59:58), no na kraju je ipak presudila veca kvaliteta Litvanaca, koji su minutu prije kraja poveli s 72:65 i ostvarili plasman medu osam najboljih ekipa svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Litve su najbolji bili Valanciunas (22) i Pocius (11), dok je Kiwije predvodio Webster s 26 ubacaja.

Litva u srijedu u cetvrtfinalu ceka boljega iz dvoboja Rurske i Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo